Annons

Operaverkstan lägger turnépremiären på Landskrona Teater

Den 23 oktober kl 19.00 har Stadsmusikanterna nypremiär på Landskrona teater. Operaverkstan inleder därmed en regional turné som tar sitt avstamp i Landskrona för att därefter gå vidare till ett flertal kommuner i Skåne innan den avslutas med en veckas gästspel i Stockholm.

Inför nypremiären håller Operaverkstan samma dag klockan 12.00 en Operalektion i Teaterrestaurangen på Landskrona Teater i samband med den populära sopplunchen.

Annons
 

Stadsmusikanterna är en opera för de minsta av Jonas Forssell och Maria Sundqvist till texter av Carl Jonas Love Almqvist. Uppsättningen bygger på folksagan av Bröderna Grimm om de övergivna husdjuren som bestämmer sig för att bli stadsmusikanter i Bremen. Med sin vänskap och uppfinningsförmåga lyckas Hunden, Katten, Åsnan och Hönan att klara sig genom alla faror till det lyckliga slutet.

Nu behöver man inte vara en hängiven operafantast för att ha behållning av föreställningen utan den rekommenderas som en familjeföreställning där gamla som unga kan se Stadsmusikanterna som opera för nybörjare.
– Vill man fördjupa sig ytterligare i operans språk ska man ta sig till torsdagslunchen. Många vuxna har aldrig varit på opera. Sannolikheten att våra barn går på opera är därför ganska liten. I operan sjunger man sitt budskap. Ett sätt att berätta. Och eftersom de flesta av oss älskar musik och berättande är det självklart att vi älskar opera, tror och hoppas Håkan Persson på Kulturförvaltningen.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser