Annons

Problem med klotter och skadegörelse runt Kunskapsskolan

De boende i kvarteren runt den nyligen öppnade Kunskapsskolan blir allt mer upprörda på grund av klotter och annan förstörelse. Mopedkörning, nerskräpning och uppstudsighet bland ungdomar hör till vardagen sedan skolan slog upp portarna,
– Jag bor precis intill skolan och det som stör mest är att eleverna inte har någon skolgård. Det betyder att de sitter på lekplatsen utanför med nerskräpning och mopedåkning på gräsmattorna som följd. Detta har resulterat i att barnen som bor i området inte leker på lekplatsen under dagtid längre, säger grannen André Eklind som dock inte vill vara helt pessimistisk,
– Jag har fått beskedet att skolgården ska stå klar den 24 oktober och jag hoppas att eleverna håller sig där då.
– Vi är väl medvetna om problemet och jag hade ett möte med några av grannarna så sent som för någon vecka sedan, säger skolans rektor Per Joel Jarlunger.

En av anledningarna till att eleverna beger sig till lekplatsen är att de ska röka,
– Nuförtiden får man inte röka på skolan och vi försöker hålla efter eleverna genom att lärarna då och då besöker lekplatsen, förklarar Jarlunger.
En annan av de boende i området som vill vara anonym är frustrerad,
– Man vill inte ta sina barn till lekplatsen. Man vet ju aldrig om de stoppar en fimpe eller något annat i munnen.

Annons
 

Rektorn menar dock att det är ungdomar som inte hör till skolan som står för en stor del av problemen i området,
– Vi vet att elever från bland annat Gustav Adolfsskolan brukar komma hit. Dels för att träffa kamrater men även för att bråka med våra elever, säger Jarlunger.

Nu hoppas både grannar och rektorn att skolgården ska färdigställas. Om detta räcker för att förhindra problemen återstår att se.

Av: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser