Annons

Framgångar för LKGF i helgen

Vid lördagens tävling i Rytmisk Gymnastik i Glumslövs Idrottshall samlades alla landets bästa utövande gymnaster. Det blev en dagslång tävling med Juniortrupper, individuella juniorgymnaster och individuella seniorgymnaster.
Glädjande för arrangörsklubben Landskrona Kvinnliga GF belade inte klubben mindre än två medaljplatser.
”Svarta truppen” som består av Ronja Benediktsson, Johanna Nordenberg, Amanda Gustavsson, Fredrika Johansson, Anna Gunnarsson och Emmy Nilsson kunde efter två fint genomförda tunnbandsprogram till tonerna av ”Gipsy kings” ta hem guldmedaljerna.
LKGFs ”Röda trupp” som består av Ida Nordehammar, Isabelle Nordehammar, Sophie Lindberg, Louise Flemming, Elin Condrup och Elin Malm belade en bronsplats.
På femte plats kom LKGFs tredje trupp, den ”Blå truppen ” bestående av Charlotte Kamph, Caroline Kamph, Sanna Olsson, Rebecka Andersson, Elin Tornhagen och Frida Westerlund.

– Att det gick bra i trupptävlingen är ingen tillfällighet, då LKGF har satsat väldigt mycket på just trupp de två sista åren. Klubben har väldig bredd på sina unga gymnaster för tillfället, men ingen riktigt lysande stjärna på det individuella planet. Bland truppgymnasterna finns dock många fina ”ämnen”, men vi har valt att ligga lite lågt på den individuella fronten. Detta för att gymnasterna inte skall bränna ut sig i förtid, säger Jenny Engdahl, tränare i LKGF.

Annons
 

I klassen för de individuella juniorerna hade inte mindre än 27 gymnaster anmält sig. Vann gjorde ohotat Therese Larsson från Örnsköldsviks GK. För LKGF var Ida Nordehammar den bästa gymnasten individuellt på en 12:e plats. Hon följdes av klubbkamraten Emmy Nilsson på 13:e plats, Ronja Benediktsson på 15:e, Johanna Nordenberg på 17:e och Sophie Lindberg på 19:e plats.
Juniorerna tävlade i boll, käglor och en gren de valt själva. De flesta hade valt hopprep som sitt tredje handredskap.

Seniorerna tävlade sist på dagen och där segrade Amanda Gunnesson från GF Energo i Göteborg, tätt följd av klubbkamraten och VM deltagaren Katja Rublevskaja.
I seniorklassen hade LKGF ingen deltagare denna gång, då klubben inte har någon seniorgymnast för tillfället. Amanda och resten av seniorerna tävlade i boll, käglor och tunnband.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser