Annons

Mysig kulturnatt trots grått väder

Lite grå och kulen, men kär ändå. Kulturnatten håller greppet om Landskronaborna även om höstblåsten kryddas med en och annan regnskur.
– Kultur behöver vi alltid, konstaterade konstnär Peter Nordström som visade sina bilder i Borstahusens Konstförenings lokaler medan Barbro Jönsson signerade sin bok Berättelser i Landskrona Bok och Papper.
– Lite spännande att träffa folk så här. Jag brukar alltid vara ute på kulturnatten, men det här är första gången som jag står och signerar, berättade Barbro som gett ut sin bok på eget förlag.

I Konsthallen som fram till klockan 21 kunde räkna in nästa 700 besökare under kvällen så långt, visas en utställning som domineras av Landskronafestivalen från 1963 och som sig bör bjöd Beatstones på välkända tongångar från 60-talet.
– Vi har haft jättemycket folk på den här utställningen, det är verkligen något som engagerar. Många besökare har inte tidigare varit i Konsthallen, poängterade Elisabeth Arvidsson medan Petra Andersson, Nikolai och Lorena Mauritsson, samtliga födda på 1980-talet tog del av utställningen och musiken.
– Kul när det händer något och pappa är uppfödd med Rolling Stones, så en del har man hört, menade Nikolai som lärt sig gilla Beatles.
– Vi spelar deras låtar i skolan och det är kul.

Annons
 

Kulturnattens elfte upplaga bjöd på aktiviteter i massor, allt från olika uppträde i stadens boklådor till konstutställningar och öppet hus hos Hemslöjden.
– Det betyder mycket för kulturlivet i stan och för oss är det roligt att få göra lite extra, påpekade Peter Asteman i Landskrona Bok och papper.

Se fler bilder från kulturnatten >>

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser