Annons

Kvalfyllda tider för Häljarp och Landora

Kvalfyllda tider väntar Häljarp och Landora och det är med delade meningar som tränarna Anders Bergström och Sonny Johansson tar sig an uppgiften.
– Det känns lite fel att först behöva kvala mot ett annat femmelag, menar Anders medan Sonny konstaterar att såna är reglerna.
– Men helt klart är det tufft att mötas i ett enkelmöte, det gör det hela lite besvärligare, förklarar Sonny som i motsats till Anders har viss erfarenhet av kvalspel.
– Med BoIS kvalspelade jag vid två tillfällen, 1968 och 1970 och sen har jag varit med om ett kval som tränare, så lite rutin har jag.
– Detta är mitt första kval, så visst känns det lite extra spännande,
menar Anders som sett kvalmotståndarna Staffanstorp i en match.
– Jag så dem mot Askeröd och noterade då att deras anfall ser bra ut och mycket av spelet går via yttermittfältarna, så en del kunskap har jag samlat på mig.

Staffanstorp slutade trea i en mycket jämn serie, samtliga tre topplag hamnade på samma poäng, 46, och skillnaden var den att seriesegrande Askeröd och tvåan Genarp hade klart bättre målskillnad.

Annons
 

Medan Häljarp spelar sin kvalmatch hemma så skall Landora resa till Jonstorp och det blir ingen enkel uppgift för Sonnys grabbar. Jonstorp slutade tvåa efter Båstad och är ett storväxt, stabilt lag som bara förlorat tre matcher hemma.
– Jag har själv inte sett Jonstorp, men fått en del rapporter och vet att det är ett bra lag. Vi har respekt för dem, men vet samtidigt vad vi kan prestera och i ett kval kan, som bekant, allt hända.

Medan Häljarp varit mycket stabila under hösten har Landora haft en del djupdykningar som innebar att laget tappade serieledningen och fick lite problem med att klara kvalplatsen.
– Vi har haft en del olyckliga avstängningar och dessutom lite skador som ställt till det. Nu har vi några spelare skadade, men förhoppningsvis skall det inte betyda så mycket. Vårt största problem är att vi saknar anfallare, här har Marcus Bengtsson fått ta steget upp från mittfältet och gjort det bra. Nu vet killarna att det gäller en match och kommer att göra allt för att klara det här, lovar Sonny Johansson.

Häljarp har varit mycket stabila i höst och var ytterst nära att lugga Hyllinge på seriesegern. Laget har inga skador och kan ställa upp med starkaste manskapet.
– En del taktiska funderingar har jag nog, men inga större överraskningar. Vi har ett fungerande grundspel och det skall vi hålla oss till. Det är extra tufft när det bara gäller en match, men vi har samtidigt fördel av hemmaplan och det skall vi utnyttja, betonar Anders Bergström som nu står inför sitt livs första kval.

Matcherna spelas i morgon kl 14, Häljarp tar emot Staffanstorp hemma medan Landora reser till Jonstorp för sin kvalmatch.

Fakta
Skulle Häljarp och Landora klara av helgens kvalmatcher så väntar ett nytt kval, denna gång mot lag från fyran. Häljarp ställs då mot Flagg som blev nia i sin serie och Landora skall möta Wä som slutade som tionde lag. Detta andra kval spelas efter bästa av två matcher lördagen den 10 samt söndagen den 15 oktober.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser