Annons

Lillebror Amunike i BoIS?

Igår debuterade han i BoIStröjan, Onyckachi Amunike, 17 år och lillebror till en av Nigerias stora spelare, Emmanuel Amunike.
– Jag trivs bra i Landskrona och stannar gärna, men det är inte upp till mig att avgöra utan min agent, berättade Amunike Jr som var ganska nöjd efter sin debut i en match i vilken BoIS b-lag besegrade IFK Göteborg med 2-0.

Amunike började till vänster på mittfältet och arbetade då över stora ytor. I den andra halvleken tog han steget upp i anfallet och även om det var hans första match i BoIS så glimtade han stundtals till med bra speluppfattning och stor rörlighet.

Annons
 

Amunike har tränat med BoIS de senaste veckorna och mycket talar nu för att han erbjuds ett A-kontrakt.
– Det är genom kontakter som vi kommit i kontakt med Amunike, men inget är klart om det blir någon fortsättning, påpekade dock en mycket hemlighetsfull Issa Manglind, nyanställd sportchef i BoIS medan tränaren Janne Jönsson inte skulle ha något emot att ha Amunike i sin trupp nästa säsong.
– Nej, det är en mycket intressant spelare som har visat stor talang under träningarna.

Även om ingen vill säga något rent ut så talar mycket för att BoIS ror hem den något spektakulära värvningen. Besked väntas under torsdagen.
Amunike själv, skolad i Barcelona och Porto, skulle inte ha något emot att spela i kyliga Norden.
– Jag flyttar dit fotbollen för mig och även om jag inte känner till något om den svenska ligan så vet jag att landslaget är bra.

Storebror Emmanuel Amunike spelade för Sporting Lissabon säsongerna 1994 och 1995, fortsatte sedan med tre år i Barcelona och är nu i Japan. Han spelade med i Nigerias VM-lag 1994 och svarade för två mål i VM, mot Bulgarien och Italien.
Återstår att se vad lillebor Amunike kan uträtta i BoIS randiga tröja nästa säsong?

Igår fanns också BK Frams båda talanger Rasmus Andersson, storebror till Johan Andersson, och Jonas Lind med i BoIS trupp. Meningen är att killarna skall träna med BoIS och spela ytterligare någon match innan det avgörs om det blir en fortsättning i klubben.
Nästa vecka väntas båda få chansen när BoIS ställs mot Elfsborg.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser