Annons

BoIS föll med 3-0 – igen

AIK:s Mats Rubarth hade stor show när han med ett hattrick sänkte ett ovanligt blekt Landskrona BoIS och fastställde slutresultatet till 3-0 inför 7 478 på Råsunda, AIK:s sämsta publiksiffra för säsongen.

AIK tog direkt ett stabilt grepp om matchen och BoISarna såg mest ut vara nöjda med att det allsvenska kontraktet redan var klart.
AIK radade upp anfallen och det var tama avslut och bra räddningar av Jonas Sandqvist som höll BoIS kvar i matchen. Dessutom var Matthias Eklund ytterst nära att ge BoIS ledningen när han med fem minuter kvar av halvleken satte bollen bakom Håkan Svensson, men Eklund blev tvivelaktigt avblåst för offside.
Minuter senare svarade Johan Andersson för en usel passning som snabbt togs om hand av Mats Rubarth som väggade med Derek Boateng innan han kunde överlista ett passivt BoISförsvar och trycka in ledningsmålet bakom en chanslös Jonas Sandqvist, knappast orättvist med tanke på AIK:s stora spelövertag, illustreras bäst av 15-2 i avslut till AIK:s fördel.
– Vår första halvlek var inte godkänd, vi blev för passiva och lät AIK dominera. Efter paus blev det bättre och den halvleken är jag nöjd med, analyserade en besviken Janne Jönsson som inte hade några snälla ord till övers för domaren Åke Andreasson som med bara två minuter kvar att spela gav Gabriel Ucar dennes andra gula kort och därmed en utvisning.
– Tramsigt, två petiga varningar och jag förstår inte varför han tvunget skulle leta fram det andra gula kortet.

Annons
 

Tidigare i matchen hade även Henrik Nilsson blivit varnad och det innebär att BoIS i matchen mot Enköping får klara sig utan dessa båda försvarare. Till bilden hör även att Audun Helgason redan efter en dryg kvart tvingades kasta in handduken, oklart hur allvarlig hans skada är.
Dock har Henke bestämt sig för att ta ett år till, alltid något.

Efter paus kom BoIS ut som ett mer målmedvetet lag och började ta mer för sig i närkamperna. AIK fick inte längre jobba ostört över stora ytor. BoIS hade också två bra chanser att kvittera efter dryga timmes spel.
Först nickade Henrik Nilsson utanför helt ren efter en perfekt hörna från Johan Andersson som gjorde en bra andra halva av matchen.
Samme Johan spelade minuten senare fram Matthias Eklund, men då var Håkan Svensson på sin vakt och kunde avvärja.

Men BoIS offensiv straffade sig när Mats Rubarth ryckte mot Johnny Lundberg och fick BoISbacken ur balans och säkert avgjorde matchen genom att trycka in 2-0.
BoIS orkade inte resa sig igen och på stopptid kunde Mats Rubarth fastsälla slutresultatet, frispelad av Kalle Corneliusson.

Noteras skall att Landskrona BoIS kastade in ännu en ung talang, anfallaren Måns Sörensson, 17 år, som den här sommaren plockades upp i A-truppen.
– Måns kommer att bli riktigt bra, han har en modern spelstil och är en stor talang, poängterade Janne Jönsson som nu tvingades notera sin och BoIS sjätte förlust med 3-0 i årets allsvenska. Inget godkänt facit.

Läs minutrapporterna från matchen >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser