Annons

Friberg stannar i BoIS – Kjellsson lämnar

Igår blev det klart att Anders Friberg stannar i BoIS två år till medan Magnus Kjellsson inte får förnyat kontrakt.
– Det är klart att det känns lite vemodigt. Jag har varit i klubben sedan 1992 och varit i A-truppen sedan Anders ”Puskas” Ljungberg lyfte upp mig 1996, säger Kjellsson.
Allt för nedslagen är dock inte allroundspelaren,
– Nej, jag är bara 24 år och vet vad jag kan. Jag spelade 20 matcher från start i Superettan och jag hoppas att kunna spela elitfotboll i många år framöver.
Anledningen till att BoIS valt att inte förlänga kontraktet med Kjellsson är att han inte utvecklas så mycket som man kan önska,
– Det stämmer. Jag känner själv att jag har kört fast. Jag vet faktiskt inte om jag hade skrivit på ett nytt kontrakt om jag hade blivit erbjuden ett, avslutar Kjellsson som spelat allt från försvarare till anfallare.
– Kjellsson har alltid varit klubben trogen men nu tycker vi att han ska byta klubb för att få chansen till att ta en fast plats i något annat lag, säger Issa Manglind i Landskrona BoIS och hävdar att man kommer att följa Kjellssons öden,
– Han är ung och vi vet vad han kan. Kan han utvecklas i en annan klubb så vet man aldrig vad framtiden har i sitt sköte.

En som stannar är försvararen Anders Friberg som kom till BoIS från norska Bryne inför denna säsongen,
– Det känns skönt att kontraktet är klart i god tid så att man slipper känna sig pressad i slutet på säsongen, säger Friberg.
En av anledningarna till att han nu skrivit på ett tvåårskontrakt är den goda stämningen vid sidan om planen vid matcherna,
– Fansen är fantastiska. Dom stötar oss otroligt mycket och de är en av anledningarna till att jag vill fortsätta här. Jag kan förstå att de har varit förbannade efter en del insatser i år, det hade jag också varit om jag hade stått i publiken. Men de kommer tillbaka nästa match och stöttar igen och det känns stort, avslutar Friberg.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser