Annons

”Drömspelare” i BoIS

I och med segern mot Sundsvall i måndags arbetar ledning inom Landskrona BoIS för högtryck med att få till en slagkraftig trupp inför kommande säsong.

Landskrona Direkt spekulerar i att laget inför kommande säsong kommer att behöva åtminstone tre spelare, en kantspelare, en offensiv mittfältare samt en anfallare.

Annons
 

Anfallare:
Det finns en uppsjö av intressanta namn att spekulera runt och vad vi tror kommer man att söka efter någon som är lite tuffare framför mål.
Magnus Arvidssons kontrakt med Hansa Rostock går ut till sommaren 2004 och hans målfarlighet minns många BoISare med förskräckelse då han gjorde tre mål på mindre än 90 sekunder mot BoIS under sin tid i IFK Hässleholm. Arvidsson har klargjort att det med största sannolikhet är hans sista säsong utomlands.
– Jag har bara spelat 20 minuter på sex matcher trots att formen är god. som det ser ut idag flyttar jag hem till sommaren. Om det blir BoIS vet jag inte idag men allt spel i allsvenskan är av stort intresse, säger Arvidsson.

Men att det skulle bli fråga om en tidigare flytt tror inte anfallaren,
– Jag vet att HIF har talat med Hansa Rostock och då gjorde de klart att man inte kommer att släppa mig innan mitt kontrakt löper ut.

Göran Marklund är en annan mycket intressant anfallare. Han fullkomligt skyfflar in mål för sitt Café Opera och uppger på agenten Kent Carlzons svenska hemsida att han är sugen på spel i Allsvenskan.
– Det är två av de spelare som jag och BoIS klubbdirektör Lars Persson har talat om. Persson gör ett bra jobb för klubben och är mycket aktiv i sin jakt på spelare, berömmer Carlzon.

Andra intressanta namn är…
… Dösjebrosonen Jörgen Pettersson (FC Köpenhamn) som lär ha köpt hus i Häljarp/Saxtorp.
… Andreas Hermansson i Enköping som inte lär stanna kvar när laget åker ur Allsvenskan.
… Kennedy Bakirciuglu och Mikael Andersson som efter det uppmärksammade bråket i Hammarby säkert ligger högt upp på mångas önskelista.

Offensiva mittfältare
Här kommer man att vilja ha en spelfördelare med känsla för målet, en kille som kan jämföras med Jesper Ljung. Agbar Barsom har fallit i onåd med sin holländska klubb Heerenveen som vill riva mittfältarens kontrakt. BoIS har varit i kontakt med den före detta Djurgårdaren vid flera tillfällen.
– Det stämmer men hur framtiden ser ut vet jag inte idag. Min advokat förhandlar med Heerenveen och hur lång tid sådant här tar vet man aldrig. För tillfället tränare jag själv men jag åker gärna till Sverige och tränar med någon allsvensk klubb. Ska man spela i allsvenskan så ska man göra det nu. Serien har aldrig varit hetare, sade Barsom till Landskrona Direkt förra veckan.
Intressant fakta är att Barsom har två personliga kontakter i BoIS lag,
– Jag är i släktförhållande till Gabriel Ucar och känner Jones Kusi-Asare sedan min tid i Djurgården, avslutar mittfältaren.

En som det ryktats om tidigare är ex-BoISaren Pontus Farnerud.
– Det var lite snack samtidigt som Djurgården visade sitt intresse. Men jag har hela tiden hävdat att jag ville stanna i utlandet och då särskilt i Frankrike. Därför var ingen av klubbarna aktuella, säger Farnerud till Landskrona Direkt. Att han kommer att spela i BoIS inom den närmaste framtiden är alltså uteslutet men några tips delar han gärna med sig av,
– En kille som skulle passa är Yksel Osmanovski. Han nöter bänk i Torino idag och skulle nog gärna spela i allsvenskan, säger Farnerud och tipsar vidare,
– Det skulle vara kul att se Söderstjerna i BoIS igen. Han har ju gjort klart att han längtar efter allsvenskan.

– Det är klart att jag längtar till allsvenskan. Här i Norge prioriterar man fysiken framför tekniken. Jag kan dock inte se att jag skulle komma tillbaka till BoIS, säger Söderstjerna som dock följer sina randiga kamrater,
– Det är klart att man undrar över hur det går. Jag har spelat i BoIS i många år och sådant sitter.

Yttermittfältare
Därmed har vi kommit in på yttermittfältare. Eftersom Söderstjerna inte är aktuell får vi spekulera vidare. Man vet aldrig hur länge vi får behålla Johan Andersson och Alexander Farnerud. Därför tror vi att man vill hitta någon som kan gå direkt in och konkurrera om en kantplats. En som tidigare har varit på tapeten är Pierre Gallo i norska Bryne. Laget tränas av Reine Almqvist och Landskrona Direkt erfar att tränaren har regelbunden kontakt med BoIS.

En som var aktuell i våras men som avskrevs var engelsmannen Kenny Pavey. Att BoIS även försöker hålla koll utomlands är ingen hemlighet.
Yttermittfältare det talas om i initierade kretsar är bland annat den finske landslagsmannen Peter Kopteff nu i norska Viking Stavanger samt den Estländske landslagsmannen Kert Haavistu i FC Flora Tallinn. En annan yttermittfältare man förmodligen också tittat lite extra på är den tidigare Hammarbyspelaren Cesar Pacha nu i finska KuPS.

Avslutningsvis kan vi avslöja att BoIS klubbdirektör Lars Persson varit på semester både i Polen och Skottland. I Polen har man tidigare under året visat intresse för några spelare i Legia Warszawa, bland annat en målvakt vid namn Radostin Stanew samt en offensiv mittfältare som heter Marek Citko.
Senast var dock Persson i Skottland och vem vet vem han talat med på golfbanorna? Henrik Larsson har tidigare sagt att han inte tänker spela i HIF och att gå direkt från Celtic till Högaborg låter som ett för stort steg. Varför inte mellanlanda i BoIS?

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser