Annons

Stort knarkbeslag i Landskrona

I lördags gjorde Skånetullen årets näst största narkotikabeslag. Det hela skedde i ett garage i centrala Landskrona då en 55-årig kvinna och hennes 27-årige son, båda Landskronabor, togs på bar gärning. När tullen kom till platsen höll de som bäst på att packa fram 31 kilo hasch som gömts i ett lönnfack i en personbil.

Det var dock inte Landskronaborna som fört partiet över gränsen. Det var istället en 24-årig holländsk man och hans 18-åriga flickvän som smugglade narkotikan över sundet.
Även en annan holländsk man som tullen tog i ett av Helsingborgs färjelägen med några gram hasch sitter nu tillsammans med de övriga inblandade häktade.
– De två bilarna tog sig iland ungefär samtidigt fast i två olika färjelägen, säger Leif Alfredsson, chef på Helsingborgstullens utredningsavdelning och fortsätter,
– Vi valde att kolla den ena bilen och följa den andra. Det är en av de arbetsmetoder vi använder. Vi hade dock ingen samankoppling mellan de båda holländska bilarna vid tillfället då de kördes iland. De påträffades dock allihop i samband med nerslaget i Landskrona.

Annons
 

Flickvännen har emellertid försatts på fri fot då hon inte visste något om smugglingen. Hon hävdade att hon trodde att hon och pojkvännen skulle semestra i Sverige i några dagar.

Att det holländska paret smugglat partiet över gränsen är klarlagt. Vilken roll de övriga i sällskapet har vill man inte spekulera i nu,
– Det pågår en förundersökning för tillfället och innan den är klar vill vi inte uttala oss, avslutar Alfredsson.

Landskrona Direkt har inte kunnat nå kammaråklagare Ronny Jonsson för någon kommentar men enligt HD/NST är straffet för innehav av 30 kilo cannabis normalt 5-6 års fängelse.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser