Annons

Tre BoISare i landslaget

Sveriges U21-landslag i fotboll har en EM-kvalmatch att spela.
Fredagen den 10 oktober tar man emot Lettland i Eskilstuna och lagets förbundskapten Torbjörn Nilsson har tre BoISare i sin trupp till den viktiga matchen. Det är Alexander Farnerud, Gabriel Ucar och Johan Andersson som fått nytt förtroende.
Den sistnämnde har spelat fem U21-landskamper i år och gjort fyra mål, – Det har gått bättre än förra året men jag känner att jag har mer att ge, både i BoIS och i landslaget, säger Andersson till Landskrona Direkt.

Att det är kul att spela i landslaget råder det ingen tvekan om,
– Det är alltid lika kul att bli kallad. Det är också roligt att Ucar och Farnerud är med. Det gör att vi håller ihop, särskilt när det är resor och så, fortsätter Andersson som i landslaget har en ren anfallsroll. Så ha även Farnerud men Ucar har sin ordinarie position, den på vänsterbacksplatsen.

Annons
 

När Sverige tidigare i år mötte San Marino hade man två spelare i truppen som egentligen inte fick vara med på grund av avstängning. Misstaget fick följden att San Marino tilldömdes segern i matchen med 3-0 och Sveriges chanser att går vidare till EM och OS, vilket ett avancemang innebär, minskade. U21-landslaget har dock hyfsat goda möjligheter att nå andraplatsen i sin kvalgrupp. För det krävs seger mot Lettland samtidigt som Ungern tappar poäng mot gruppsegraren Polen. Sker detta så är Sverige med största sannolikhet en av de sex bästa tvåorna i kvalspelet och därmed klara för play-off.

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser