Annons

BoIS i allsvenskan 2004

BoIS besegrade igår GIF Sundsvall med 3-2 efter en riktig nagelbitare. Segern innebär att BoIS även nästa år spelar i landets högsta serie.
– I dag är jag mycket glad för segern. Med en månad kvar av årets serie är grundmålet klart, säger en lättad Janne Jönsson efter matchen.

Första halvlek började trevande men efter hand tog BoIS över spelet allt mer och därför var BoIS ledningsmål i matchens 13 minut logiskt.
Målet var en delikatess efter att Sundsvallsförsvaret missat en rensning. Ravn nickade bollen som hamnade framför Johnny Lundberg som i sin tur bredsidade bollen elegant på volley i Fredrik Sundfors högra kryss,
– Skönt att se den segla in. Jag fick på en perfekt träff, kommenterade Lundberg.

Annons
 

Efter ledningsmålet var det bara ett lag på plan. Johan Andersson och Alexander Farnerud firade stora triumfer och sågade sig gång på gång genom det ostabila Sundsvallsförsvaret.
Norrlänningarna var tvungna att gå ganska hårt åt BoISarna vilket resulterade i ett antal frisparkar. I den 36 minuten slog Farnerud en av dessa. Det var på högerkanten och mittfältaren tog sikte på bortre stolpen där en framrusande Audun Helgason mötte med pannan och ställningen var 2-0.
– Det var mitt andra mål och de är nästan identiska. Jag gillar att komma smygande i den positionen, skrattar en lycklig Helgason.

Minuterna efter var det åter dags för firma Andersson/Farnerud. Denna gången väggade de sig genom det stillastående försvaret och Andersson satte bollen distinkt mellan benen på Sundfors. 3-0 var ett faktum och resultatet var rättvist även om Sundsvall stack upp då och då. Bland annat hade Jonas Sandqvist två kvalificerade räddningar.
Vid första tillfället tippade han bollen över efter att den tagit i ribbans överkant. Vid det andra stod han för årets räddning, om inte i Sverige, så i alla fall på IP.
Sundsvallls giftige anfallare Jonas Wallerstedt fick in bollen framför mål och Mattias Thorsell hade öppet mål och bredsidade bollen.
Sandqvist ville dock annat och tog ett par steg och kastade sig i sin fulla längd och fick en hand på bollen på mållinjen.
– Den kan man verkligen vara nöjd med, skrattade Jonas Sandqvist efter matchen.

I andra halvlek gjorde Sundsvall ett dubbelbyte för att få rätsida på sina problem. En av de inbytta, Cain Dotson, skulle visa sig vara en nyttig injektion för norrlandslaget.
Halvleken var bara fem minuter gammal när han pricksköt in 3-1 och i matchens 64 minut gjorde han samma sak och det blev nerv i matchen,
– Sundsvall får ett tidigt mål i andra halvlek och det är det vitaminpiller som de behöver, säger Jönsson och Sundsvalls tränare Patric Walker håller med,
– I andra såg det betydligt stabilare ut. Nu klev vi fram i stället för att vara fega och backa. Vi har väntat på att Cain Dotson ska få till det och det fick han med två härliga mål, sade Walker som var mycket besviken på att laget inte fick med sig någon poäng.

Trots en intensiv press från Sundsvall lyckades BoIS freda sitt mål och tog en mycket viktig seger.
– Just nu är det svårt att hitta ord, med det känns otroligt härligt att vi klarade tre poäng idag och därmed också säkrade fortsatt allsvenskt spel nästa år, sade en överlycklig Lundberg och hans försvarskollega Helgason håller med,
– Det visade sig att alla tre målen var liga viktiga. Den här segern var jätteskön, särskilt med tanke på hur spelet sett ut de senaste matcherna. Nu kan vi spela mer avslappnat.
Även Jönsson är en lycklig man efter slutsignalen men han kan inte låta bli att ägna sig åt lite självkritik,
– Nu kan vi börja planeringen inför kommande säsong och det känns skönt. Vi måste bli vuxnare i vårt spel sett över en hel säsong.

Läs Direktens Liverapportering >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser