Annons

Trådbussarna invigda

I går eftermiddag invigdes den nya trådbusslinjen i Landskrona. Cirka tre hundra personer kantade Eriksgatan vid Kasernplan då miljöminister Lena Sommestad (s) äntrade den provisoriska scenen vid 14-tiden. Sommestad berömde kommunen i sitt tal innan hon klippte av bandet med en guldsax,
– Jag vill tacka för att jag fått komma hit för att inviga trådbussarna. Det är roligt att se att kommunen har mod och nytänkande vilket satsningen på trådbussarna är ett bra exempel på, sa miljöministern bland annat.

De flesta i publiken stod dock och väntade på att de tre nydöpta bussarna Ellen, Elvira och Ella skulle rulla iväg då molnen hopade sig hotfullt på himlen. Och visst åkte bussarna iväg.
– Det är jättekul. Det är inte ofta som Landskrona har goda nyheter att förmedla. Men idag är en sådan dag, sade Gunnar Andersson och hoppade på en av bussarna.
Andra röster var mer skeptiska,
– Jag vet inte men jag tycker att det ser ut som i mitt gamla hemland Polen. Det är märkligt att man inte hittat något annat alternativ utan att man måsta använda trådar, sade en cyklist som bevakade det hela på lite avstånd.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser