Annons

Kvalspel ifjol, favoriter i år

Årets fräckaste värvningar i innebandy svarade Landskrona Falcons för när klubben först lockade till sig meriterade tränaren Magnus Svensson och sedan elitseriemeriterade Benjamin Björnler och Martin Eriksén från Örnsköldsvik.
– Man måste våga lite för att vinna. Vi har en bra ungdomsverksamhet, nu var det dags att spetsa A-truppen, konstaterar en nöjd sportchef, Pekka Manu som inför seriepremiären mot Igul nu på söndag utstrålar självförtroende.
– Vi har förutsättningar att vara med i toppen, men om det sedan räcker hela vägen återstår att se, menar Pekka som minns hur Falcons tvingades till kvalspel för att få fortsätta i trean.
– Då hade vi allt annat en flyt i spelet, förlorade nio matcher med uddamålet, det säger en del.

Falcons genrepade mot Engelholm, som spelar i ettan, i en match som svängde rejält. Engelholm ledde också klart med hela 6-2 innan nyförvärvet Martin Eriksén fick fart på både ben och klubba och med tre mål och övertygande spel medverkade han till att Falcons hade 6-6 med bara sekunder kvar att spela. Men säg den glädje som varar, i slutsekunden kunde Engelholm avgöra.
– Jag fick en del positiva besked och dessutom saknade vi en del spelare, så jag är nöjd med matchen, summerar Magnus Svensson som förra säsongen tränade Ö-vik och var den som fick både Martin och Benjamin att flytta söderut.
– Jag har länge funderat på att röra på mig och när Magnus hörde av sig så tyckte jag att det lät spännande, dessutom fick jag ett positivt intryck av klubben, förklarar Benjamin Björnler medan Martin Eriksén hade tankar på att lägga av med innebandy.
– Nu ser jag det här som ett äventyr och har fått tillbaka lusten att spela igen. Viktigast för mig är att ha kul, vilken serie jag sedan spelar i har inte så stor betydelse, menar Martin som har alla förutsättningar att locka publik till Falcons matcher med sitt artisteri.

Annons
 

Martin Eriksén har tre säsonger i Elitserien för ÖSK, trots att han bara är 21 år. Han är en av landets största talanger i sin åldersgrupp och har spelat två U-19 landskamper för Sverige. Så här har Falcons verkligen gjort ett fynd.

Tränaren Magnus Svensson, som tillhör landets mest eftertraktade, vill inte blåsa upp förväntningarna inför seriepremiären.
– Nej, det här är min första säsong här, så jag vill inte ställa upp några krav. Vi skall göra vårt bästa, det är allt jag kan lova.

Målvakten Jonas Fröderberg, som spelat i Elitserien med Högaborg, är ett annat starkt nyförvärv som innebär att Landskrona Falcons, vare sig klubben vill det eller inte, får bära favoritskapet när seriespelet drar igång på söndag.

Här en förteckning över Falcons samtliga nyförvärv;
Martin Eriksén (Örnsköldsviks SK), Benjamin Björnler (Örnsköldsviks SK), Magnus Svensson (Örnsköldsvik 98), Peter Wrebe Larsson (Engelholm), Jonas Fröderberg (Högaborg/Ramlösa), Anders Lindberg (Kävlinge), Alexander Wedberg (Häljarp)

Och spelare som slutat; Daniel Larsson (Hofterup), Martin Jacobsen (Engelholm), Rikard Ohlin (Falken), Ola Olsson (Falken), Björn Wester (Falken), Daniel Bonde (slutat), Jonas Nilsson (slutat), Johan Bern (studier i Kristianstad), Jonas Torines (slutat), Magnus Lundström (slutat), Ola Sörensson (arbete utomlands), Johan Fallhage (militärtjänst i Stockholm), Erik Gunnarsson (slutat), Niklas Holkert (klubb ej klar), Jonas Olsson (Katrineholm), Stefan Zyszscak (Holmsund), Kristoffer Fredriksson (Hofterup)

Fakta
Landskrona Falcons bildades i maj 1999 genom en sammanslagning av Landskrona SK och IBK Norrestad Falcons. Klubben har en bred ungdomsverksamhet och ligger med sina 435 licensierade spelare på 19:e plats i Sverige och tvåa i Skåne efter Standstad med 487 spelare.

Foto Kalle Berggren bildtext Innebanytalangerna Martin Eriksén och Benjamin Björnler från Örnsköldsviks SK valde spel i Landskrona Falcons framför elitklubbarna. Två viktiga lirare som kommer att höja Falcons kvalité.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser