Annons

27 finalstarter för Landskrona Simsällskap

Landskrona Simsällskap hade hela 27 finalstarter när S71-cup avgjordes i Hässleholm.

Familjen Bengtsson är mycket stabila när de drar ut på tävling. De tre syskonen med Erik , Olof och Emma simmade mycket bra. Erik och Olof simmade till sig hela 8 finaler och en del av dem med guldkant. Erik har börjat uppskatta medley och var väldigt sugen på att kamma hem guldet på 200m. Erik är stark bröstsimmare vilket är en stor fördel i medley. Efter fjäril och rygg låg han en bit efter täten men laddade för bröstsimmet. Efter en ordentlig urladdning hade han tagit över ledningen och släppte den sen aldrig och dunkade handen i väggen efter 2.23.08. Guld blev det även på den väl beprövade grenen 100 bröst med 1.11.30. Olof simmar också gärna bröstsim och tog sig vidare på 100m med bästa tid. Han förvaltade favoritskapet väl med att ta hem segern med 1.18.19.

Annons
 

Olof stod även han för en ordentlig urladdning på 200 medley. Efter ett präktigt personligt rekord i försöken med 4 sekunder lyckades han kapa det ytterligare 1 sekund till 2.29.37 och lade beslag på andraplatsen. Emma simmade också bröst, men trots personligt rekord blev det ingen finalplats. Janni Saltarski blev 4:a i finalen på 100 m bröstsim och svarade för en fin prestation när hon tog sig till final på 100 fjäril där hon också slutade fyra.

Jacob Rasmusson tävlade också i den yngsta klassen och nådde även han final på 100 bröst. Johan Norén tävlade i den äldsta klassen och simmade 100 fjäril och var yngst i finalen i vilken han blev 7:a. Amanda Landgren gick till final i fyra grenar. Väl i finalen envisades hon med att plocka hem 2:a platserna, tyvärr inget guld men bra ändå. Jacob Adamowicz simmade tre finaler 100 fjäril, rygg och fritt. Bäst gick det på frisim där han tog brons.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser