Annons

Kampsportare vill hjälpa ungdomar

Företrädare för Landskrona Taekwondoklubb har deklarerat för Landskrona kommun att de vill hjälpa till att få rätsida på buset i Landskrona. Från klubben menar man dock att man fått kalla handen.
– Vi kallade till en träff med Helsingborg och Landskrona kommun men den vi talade med från Landskrona, Tommy Unosson, påstod att han talat med någon i Stockholm och därefter kommit fram till slutsatsen att det inte skulle fungera, säger Gibriel Jatta i Taekwondoklubben.

På Brottsförebyggande rådet (BRÅ) ställer man sig frågande till påståendet men lovar att reda ut det hela,
– Det är olyckligt att de inte kontaktade oss på BRÅ direkt. Jag ska genast kontakta föreningen. Det är klart att vi är intresserade av ett samarbete, säger Annika Vågsäter på BRÅ i Landskrona.

Annons
 

Från kampsportföreningens håll menar man att det är bra med vuxna på stan men att det inte räcker,
– I Trelleborg, Gävle och Västervik har man liknande projekt som kallas Lugna Gatan som vi vill köra igång med. Det går ut på att vi engagerar före detta värstingar, killar som dagens busar ser upp till. De har ungdomarnas öron på ett annat vis, säger föreningens ordförande Ulf Jönsson och Gibriel Jatta förklarar vidare,
– Det är inte bara på stan vi vill synas utan även på skolorna. Busarna talar inte samma språk som skolornas kuratorer. Dessa är heller inte helt införstådda med de stora kulturella skillnaderna mellan svenskar och invandrare.
Enligt Vågsäter på BRÅ är mycket på gång inom området. Bland annat behandlas en moderat motion i ämnet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser