Annons

Strömmen tillbaka i Landskrona

Idag klockan 12.30 slocknade stora delar av södra Sverige och delar av Danmark. Successivt har strömmen kopplats på i stad för stad och klockan 14.40 kunde Landskronaborna åter tända sina lampor.

– Jag har talat med en på Sydkraft som sade att felet beror på ett brott på en 400 kilovolts ledning, sade kommunalråd Niklas Karlsson till Landskrona Direkt mitt under strömavbrottet.

Annons
 

I centrum stängde de flesta affärer då de var mörkt i lokalerna,
– Vi kan servera er sås och Ramlösa, sade pizzakillarna på Rhodos och skrattade åt eländet samtidigt som de beundrade frisören rakt över gatan som fortsatte klippa en kund i mörkret.

Det fanns fler som höll öppet,
– Jag har öppet ett par timmar till om inte strömmen kommer tillbaka, sade innehavaren av Centrumkiosken på Järnvägsgatan.

Några som hade ett styvt jobb var brandmännen som for runt i staden för att hjälpa ut folk som fastnat i hissar,
– Det är hektiskt men vi kör på och har god hjälp av folk från Konehissar, sade en brandman som just hjälpt en inlåst hissåkare på Järnvägsgatan.

Det var även oroligt på bänkarna utanför AG´s Favör. Det stora samtalsämnet bland männen i keps var om det skulle bli något derby eller ej,
– Det blir ingen match idag, sade en av männen.

Landskrona Direkt kan dock lugna alla med att det visst blir match.
– Strömmen är tillbaka i Häljarp och lär vara tillbaka här när som helst, hälsade BoIS klubbdirektör Lars Persson samtidigt som redaktionens kaffekokare började puttra,
Vi har hela tiden utgått från att strömmen skulle kopplas på igen så därför har vi inte oroat oss för om det skulle bli spel eller ej, lugnade Persson och vi kunde återgå till förbereddelserna inför dagens ”Direktsändning” av matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser