Annons

Filmstudion startar på lördag

På lördag är det dags för en ny säsong med Filmstudion. Sju filmer som föreningens medlemmar valt kommer att visas under hösten,
– Vi har en omröstning inför varje säsong där medlemmarna har ett trettiotal filmer att välja på. De som får flest röster visar vi, säger Landskronaavdelningens ordförande Eva Lindfors till LandskronaDirekt.

Filmstudion har visat film i Landskrona sedan början av 1970-talet då några entusiaster visade film i Damhagsskolans filmsal.
Därefter intogs Sagabiografen som ligger i samma lokaler som Frälsningsarmén håller till i idag. Sedan var det dags för Rio på Järnvägsgatan innan man flyttade till Maxim.

Annons
 

Sveriges förenade Filmstudios, som i år firar 50-årsjubileum har cirka 21000 medlemmar. I Landskrona var medlemstalet förra året 117.
– Det går upp och ner hela tiden. Som bäst var det under en period av 80-talet då vi var över 200 medlemmar. Under 90-talet gick det ner igen och något år var vi så få som 60. Man märker en tendens att det har blivit populärare att gå på bio, avslutar Lindfors.

På lördag klockan 15 rullar alltså årets upplaga av Filmstudion igång och följande filmer visas under hösten.
20/9 Hollywood Ending
27/9 Timmarna
11/10 Tala med henne
25/10 Mulholland drive
8/11 Månaden med männen
22/11 8 kvinnor
6/12 Fader Amaros synder

Medlmskort köper du på Bio Maxim eller på Bok & Papper på Eriksgatan.

Du kan läsa mer om filmerna här >>
Vinn ett filmstudiokort >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser