Annons

BoIS föll med 3-0 mot Elfsborg

BoIS kom till Ryavallen med tre raka segrar mot Elfsborg i bagaget, men nu ville Västgötalaget snygga till statistiken och ett håglöst BoIS föll med 3-0 (2-0) inför 5671 åskådare.

Matchen avgjordes inom loppet av två minuter i den första halvleken. BoIStalangen Johan Anderson trampade snett och låg kvar i Elfsborgs straffområde när Andreas Klarström snyggt chipade in 1-0 efter 20 minuters spel, elegant framspelad av Hasse Berggren.
Bara två minuter senare fick Hasse Berggren chansen, framspelad av Lasse Nilsson tryckte han in 2-0 förbi en chanslös Mats I Svensson i BoISmålet.
Då behandlades Johan Andersson för sin skada utanför planen och Johan tackade för sig efter 40 minuters spel, in kom istället Mikael Rynell.

Annons
 

Några större problem tycks det inte ha varit med Johans skada, han lär vara klar för spel igen mot HIF.
– Vi hade pratat om att inte spela naivt i den sista tredjedelen på planen, tyvärr blev det inte som vi tänkt, analyserade en mycket samlad BoIStränare Janne Jönsson som såg Samuel Holmén enkelt prickskjuta in 3-0 efter en knapp timmes spel efter, just det, naivt spel i BoIS försvar.

För båda lagen handlade det om att rycka undan i botten och undvika kampen om ett eventuellt kvalspel, detta allvar visade BoIS endast upp i öppningen av matchen då laget rullade på riktigt bra.
– Vi försökte spela oss fram till läge, men kom inte riktigt till avslut. Vi gjorde det för svårt för oss, påpekade Alexander Farnerud som jobbade och slet, men inte fick ut mycket av sitt spel.

I BoIS visade Jones Kusi-Asare att han börjar känna sina lagkompisar allt bättre och hans läckra ribbskott efter en halvtimmes spel var värd ett bättre öde.
Anfallskompisen Matthias Eklund hade det betydligt tyngre och kom inte upp i normal standard. Men Matthias höll sig bra framme efter Jones ribbträff, dock räddades returen på mållinjen och efter det trampade Eklund mest vatten resten av matchen.

Micke Rynell visade sig vara en frisk fläkt när han äntligen fick chansen. Efter 55 minuters spel var han helt ren, men skottet gick högt över.
Rynell hann med ytterligare två avslut, men Johan Wiland hade bestämt sig för att hålla nollan.

Elfsborg visade betydligt större vilja än BoIS och vann också rättvist. BoIS började bra, men föll sedan tillbaka och hade svårt att få ordning på spelet.

Nu saknades Alan Ravn, febersjuk, på mittfältet och när Johan Andersson tvingades gå ut föll spelet fullständigt samman.
I den andra halvleken skapade BoIS bara några halvchanser, skott från distans som Johan Wiland enkelt tog hand om.

Trots underläget hade BoIS svårt med att skapa tryck på Elfsborg. Lite förändringar inom laget försökte sig Janne Jönsson på, men igår var det som förgjort.
– Det blev lite väl uppgivet bland spelarna efter 2-0 och även om vi försökte ändra på spelet så fick vi ingen utdelning. Nu gäller det att ta nya tag och komma över det här, menade Janne Jönsson och säkert finns det en hel del att snacka om inom laget inför nästa veckas derby mot HIF.

Läs hela matchreferatet >>

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser