Annons

Landskronaborna hedrade minnet av Anna Lindh

Kvällen var ljummen och stämningen respektfullt dämpad när Landskronaborna hedrade minnet av utrikesminister Anna Lindh till stämningsfull musik av trubaduren Bernth Hammarlund.
– Det känns så oerhört tomt, jag lärde känna Anna redan under SSU-tiden och sedan som miljöminister. Hon var en frisk fläkt, positiv och levnadsglad. Man har svårt att samla tankarna efter en sådan här händelse, sa Bernth Hammarlund och framförde Tom Paxtons stämningsfulla ”Jag ger dig min morgon” .
– Det var en låt som jag vet att både Olof Palme och Anna Lindh gillade.

Kön till kondoleansboken ringlade lång under högtiden, många var de Landskronabor som ville uttrycka sin medkänsla med familjen och samtidigt uttrycka sin saknad av en stor människa och politiker.
– Allt känns tungt efter en händelse som denna och väldigt många människor söker tröst och utrymme för samtal. Väldigt många besökte kyrkan och behovet av att få gråta och uttrycka känslor är stort, menade kyrkoherde Eva Borgström och riksdagsman Anders Karlsson uttryckte i sitt korta tal den stora saknad och tomhet som Anna Lindh lämnar efter sig.
– Men vi får aldrig ge vika för våldet, Anna ville, precis som hon sa i sitt vid Olof Palmes begravning, att arbetet för de demokratiska värderingarna skall gå vidare. Vi känner en stor smärta och saknad, men arbetet för demokrati måste gå vidare.

Annons
 

Även oppositionen fanns på plats och uttryckte sin bestörtning över det inträffade.

Över Rådhustorget vilade ro och utrymme gavs för en stunds eftertanke i skuggan av det våldsamma dåd som kostade utrikesminister Anna Lindh hennes liv.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser