Annons

Systematisk skadegörelse på Kvarngården

Kvarngårdens förskola utsätts för skadegörelse titt som tätt. Det har inträffat så ofta att man nu skickar polisanmälningar med internpost till polisen.
– Det tar sån tid att sitta i telefon och vänta. Nu skriver jag i stället en anmälan och bifogar bilder jag tagit med digitalkameran. Vi har samma postgång som polisen så det går som internpost, säger en bedrövad Christer Wieslander, vaktmästare på Kvarngården.

Skadegörelsen började i januari och har tilltagit sedan dess. När personalen kom till sin arbetsplats i går morse upptäckte de att det åter varit folk på förskolan och förstört,
– De har sparkat sönder sängar, slagit sönder en fönsterruta och försökt tända eld på en markis som skyddar en altan där våra barn brukar sova middag, fortsätter Wieslander och blickar ut över förödelsen. Uppfinningsrikedomen och energin hos gärningsmännen är stor,
– De har tidigare sparkat sönder en liten lekstuga och sättet de gjort det på är utstuderat. De har verkligen ansträngt sig för att uppnå total förstörelse. Vi har nu fraktat bort resterna av stugan och den kommer inte att ersättas. Det är inte lönt, säger Wieslander och förskolans rektor Mai-Britt Cordua tar ett annat exempel,
– En morgon när vi kom var hela huset täckt av extraprislappar från Åhlens. Det fanns tusentals små röda klistermärken överallt. De hade till och med varit uppe på taket. Förmodligen har de hittat en prismärkningsapparat efter branden på varuhuset.

Annons
 

Måttet är nu rågat och en del åtgärder kommer att göras,
– Vi kommer att klippa häckarna runt förskolan och installera lampor som tänds upp när folk rör sig på gården. Bevakningen har också ökat men det kan inte finnas folk på plats dygnet runt. Allt är en kostnadsfråga och som alla vet finns det sparbeting överallt, avslutar Cordua.

– Jag tror att de som står för skadegörelsen i sitt omedvetna ropar på hjälp. De behöver stöd och kunde de bara fokusera sin energi på till exempel skolarbete eller någon annan aktivitet så hade de aldrig gjort något i stil med detta, säger Wieslander avslutningsvis.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser