Annons

Svegis vann prestigefylld grästennisturnering

I lördags avgjordes Landskrona BoIS supporterklubb Black & Whites traditionsenliga och prestigefyllda grästennisturnering Larvi Open utanför föreningens lokal vid Karlslundstorget.

Vinnare blev Michael Svegbrandt som redan har en pokal med tre inteckningar hemma på hyllan. Nu var han första man att få sitt namn på den nya bucklan,
– Det är alltid kul att vinna. Det är bara synd att inga BoISare var med men det har väl blivit svårare för spelarna att få tid över till sådant här, kommenterar vinnaren.

Annons
 

Svegbrandts motståndare var precis som de senaste tre åren, klubbens ordförande Roland Telin,
– I år var han omöjlig. Han var klassen bättre än mig, erkänner Telin.

Bland tidigare BoISare som vunnit turneringen räknas Markus Rietz och Urban Stoltz. Många är de randiga som varit med, Pontus Farnerud, Mats Svensson, Olof Andersson, Billy Magnusson och många fler.

Larvi Open är startskottet på en spännande höst för föreningen då man i år firar 10-årsjubileum. Kulturafton, medlemsmöte med Janne Jönsson, de sex avslutande matcherna i allsvenskan, och gåsafotboll står i kalendariet. Festligheterna kulminerar med en hejdundrandes 10-årsfest som av en händelse avhålls samma dag som Sonny ”Kung Sune” Johansson firar namnsdag.

Fakta:
Larvi Open spelades för första gången i en koloniträdgård på Larvi (därav namnet) för åtta år sedan. Koloniföreningen Fritt Flygande Fåglar (KFFF) stod som delarrangör tillsammans med supporterklubben. Kolonin har dock sålts vilket inneburit att de senaste två årens turneringar har avgjorts i anslutning till Black & Whites lokal.
Tävlingen avgörs med plastracketar, skumgummibollar och hönsnät som avgränsare. Planens storlek är skala 1:2 i förhållande till en riktig tennisbana.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser