Annons

Falcons 2:a i Laholm

Landskrona Falcons deltog tillsammans med fem andra lag från division 2 till 5 i en träningsturnering i Laholm i helgen. Laget slutade på en andraplats efter förlust mot cupens suveräner, Veddige från Halland.

Veddige (div 2), som aspirerar på att vinna sin serie efter att ha värvat flera spelare från Warbergs SM-guldlag från 1998, spelade en fantasifull och teknisk innebandy. Mot Falcons imponerade man med ett nästan hundraprocentigt powerplay och kyliga avslut.

Annons
 

Lagen möttes redan i gruppspelet och matchen slutade 5-4 till Veddige efter mål i slutsekunderna, men Falcons hade sent in i matchen 4-3 efter en vacker upprullning signerad Peter Wrebe Larsson och Andreas Svensson (assist). Finalen slutade 2-4. Här tog Veddige kommandot direkt och Falcons var aldrig riktigt nära.

Offensivglade backen Andreas Westerberg fick liv i matchen med sina två mål i andra perioden, men trots ett visst tryck mot Hallänningarnas mål blev det ingen mer utdelning.

De andra matcherna var betydligt roligare sett med Landskronaögon. I gruppspelets andra match besegrades Tvååker (div 3 Halland) med 7-5. Här hade Falcons ledningen matchen igenom men det dröjde till slutminuterna innan laget kunde gå ifrån till komfortabla 7-4. I matchen utmärkte sig Michael Henriksson med stort spel och viktiga poäng.

I semifinalen stod seriekollegan Hofterup för motståndet. Hofterup satte omgående press på Falcons mål och behöll sedan trycket matchen igenom. Tack vare matchavgörande insatser från Per Eneborg i målet och Ulf Nilsson, som bland annat avgjorde i sudden death, lyckades Landskrona vinna med 4-3 och gå till final.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser