Annons

BoIS-plock i veckan

Trots att BoIS har två veckors spelledigt orsakat av EM-kvalande landslag och att klubbdirektören påpassligt befinner sig på semester så händer det en hel del i föreningen.

Indrek Zelinski nära hamna i Oslo
Enligt uppgifter i dagens HD/Landskrona Posten så var BoIS-anfallaren Indrek Zelinski klar för norska Lyn men övergången stoppades av det norska förbundet då en spelare inte får representera mer än en klubb under ett och samma år.
– Det stämmer att Lyn samt en annan skandinavisk klubb visat intresse för Zelinski, medger BoIS-tränare Janne Jönsson när Landskrona Direkt når honom under onsdagsförmiddagen.
Jönsson vill inte spekulera i Zelinskis framtid i BoIS-tröjan utan säger istället,
– Vi har inte tagit något definitivt beslut angående Indrek. Tyvärr så har han haft otur med skador och därmed inte kunnat göra sig rättvis.

Annons
 

Abgar Barsom åter aktuell?
En spelare som tidigare förkommit i spekulationerna som tilltänkt nyförvärv är Hollandsproffset Abgar Barsom nu i Heerenveen. Enligt uppgifter på klubbens hemsida är holländarna beredda på att riva kontraktet.
– Abgar är en duktig fotbollsspelare som vi tidigare haft ögonen på och som vi naturligtvis fortfarande är intresserad av, erkänner Jönsson som dock inte vet vilka regler som gäller om kontraktet rivs.
Jag vet inte om vi måste vänta tills fönstret öppnar i januari eller om vi kan kontakta honom innan. Det är sådant vi får undersöka.

BoIS synar skyttekung
En annan spelare som BoIS visar intresse för är Café Operas och Superettans skyttekung Göran Marklund.
– Det är samma som med Barsom. Det är en självklarhet att vi försöker hålla koll på duktiga spelare, menar Jönsson och tillstår att klubben är ute och scoutar efter nya spelare.
– Men sen får vi inte heller glömma att titta efter talanger i vår närmiljö, det är minst lika viktigt, säger Jönsson och vänder bland annat blicken mot BK Fram och de talangfulla spelarna Rasmus Andersson och Jonas Lind.

Lugnande besked angående Johan Andersson
Ett lugnande besked kan vi även ge Janne Jönsson och alla BoISfans. Johan Andersson, som igår tvingades utgå redan efter fem minuters spel, efter en befarad hjärnskakning i U21 matchen mot Polen, mår idag efter omständigheterna bra.
– Det är ingen fara med Johan. Han mår bra idag, rapporterar BoIS-backen och landslagskompisen Gabriel Ucar från Polen.
Ucar som tillsammans med de övriga U21 spelarna i skrivande stund väntar på planet till Sverige säger,
– Det ska bli skönt att komma hem. Jag ser hellre A-landskampen på TV ikväll och får chansen till några extra timmars vila innan det är dags för dubbla träningspass med BoIS imorgon.

Gabbe om U21-chanser att nå EM
Om fadäsen i landskampen mot San Marino, där Sverige spelade med avstängda spelare (Stefan Ishizaki och Babis Stefanidis) och därmed fråntogs segern, tycker Gabbe likt alla andra att det är sådant som inte ska få ske.
– Det ska naturligtvis inte få lov att hända. Nu har vi tur med övriga resultat och vårt eget spel mot Polen var riktigt bra så jag ser trots allt optimistiskt på våra chanser att nå en andra plats i gruppen och därmed få spela playoff om en plats i EM.

Gabriel Ucar är även nöjd med sina egna insatser i landslagströjan.
– Jag har spelat från start i båda landskamperna och spelmässigt har det känts bra, avslutar Ucar.

Issa förstärker BoIS
Även i klubbstugan är förändringar aktuella. Det är den tidigare spelaren, numera styrelseledamoten Issa Manglind som förstärker BoIS organisation. Manglind som varit ekonomichef på PNB tillträder en nyinrättad tjänst.
Tanken är att jag ska stärka upp organisationen på fotbollssidan. Arbeta med nyförvärv, spelarkontrakt, som stöd till fotbollsakademin, vara behjälplig vid scouting med mera, säger Manglind entusiastiskt och verkar redan brinna för sitt nya jobb.


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser