Annons

Hallengren har haft en tuff sommar

Det har varit ett minst sagt besvärligt år för nöjesarrangör Bertil Hallengren. Hos kronofogden finns krav på hela 911 433 kronor riktade mot hans olika bolag såväl som Bertil Hallengren privat
– Det har varit ett tufft år, men jag skall betala mina skulder, lovar Bertil Hallengren som just nu är engagerad i Norrköping i samband med EM i basket.

Bertil Hallengren fick stora rubriker för någon vecka sedan när han deklarerade att sommarresturangen Preben skulle läggas ner som en effekt av miljöförvaltningens tillsyn av ljudvolymen.
Samtidigt deklarerade han att han lämnar styrelseposten ni Vänliga Landskrona.
– Det går inte att driva en sommarkrog med 40 decibel som högst ljudvolym och frågan är om Landskrona skall vara en sommarstad eller inte. Se bara på Lilla torg i Malmö, där skulle ingen få för sig att placera ljudpoliser.

Annons
 

Från miljöförvaltningens sida har man gjort gällande att man följer direktiven från politikerna och har antytt att det kan finns andra skäl till varför Bertil Hallengren väljer att lägga ner verksamheten på Preben.
– Det vet man inget om, hade jag fått genomföra de planer på underhållning som jag har så hade bilden säkert varit en helt annan.

Förutom Preben så driver Bertil Hallengren och hans familj flera nöjesinrättningar i Landskrona som exempelvis Johns, och Tages. Dessutom har han byggt upp en verksamhet kring mässor och uthyrning av mässtält med tillbehör.
– Övrig verksamhet berörs inte av mitt beslut att stänga Preben, det är enbart en reaktion mot kommunens regler för hur högt vi får spela som jag tycker är löjliga.

Ett av Bertil Hallengrens bolag , Kronmässor AB, dömdes så sent som i onsdags att betala 298 000 kronor plus rättegångskostnaderna till TV4 Syd AB som betalning för reklamsnuttar som visats i TV4 Halland.
Kraven bestreds med uppgiften att pengarna var betalda och något juridiskt ombud för företaget infann sig inte till förhandlingarna i domstolen, varför rätten helt gick på TV4:s uppgifter och förkunnade en så kallad tredskodom. Kronmässor har möjlighet att överklaga domen.
Kronmässor AB har dessutom krav hos kronofogden på 150 915 kronor i obetalda skatter.
– Jag kan bara säga att det varit ett tufft år och att jag kommer att betala skulderna, påpekar Bertil Hallengren som inte närmare vill gå in på hur skuldberget kunnat bli så omfattande.
– Jag kan inte ge några närmare förklaringar, men skall betala skulderna, lovar han.

Vad gäller privatpersonen Bertil Hallengren så är kraven på honom hos kronofogden 111 968 kronor varav 16 499 handlar om obetalda skatter.
Från Lundsbergs privatskola finns ett krav på 65 011 kronor och dessutom kräver en privatperson 16 585 kronor.
Vad gäller de olika bolagen så har Preben en skuld på 85 846 kronor i obetalda skatter. Hallengrens Nöje 250 000 i obetalda skatter samt 140 682 kronor till bland annat Pilkington.
Tältmästarna i Landskrona krävs på 166 122 kronor varav Bonnier radio kräver 116 000 kronor för radioreklam.
Landskronamässan AB har ett krav från HD/NST på 28 800 och kravet på J T Nöje uppgår till 89 068 kronor i obetalda skatter.
Totalt uppgår kraven på obetalda skatter hos kronofogden i september på 575 829 kronor och övriga krav på 335 604 kronor, totalt 911 433 kronor.

I år skulle Bertil Hallengren fira 35 år som nöjespappa i stan med en stor fest på Prebens, den är nu inställd.

Fakta
Standardgrillen på Ödmanssongatan blev Bertil Hallengrens debut i Landskrona, där startade han tillsammans med sin bror Gert sin första verksamhet redan i slutet på 60-talet. Grillen är idag nattklubben Johns.
Bröderna fick stora tidningsrubriker på 1970-talet när de delade ut massreklam för satsningen på Sibyllaköket, reklamlapparna spreds runt hela stan och klassades som nedskräpning.

Av: Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser