Annons

Platform 7 ställer ut på Charlottenborg

I lördags var det vernissage för Katarina Nordengren och hennes sex kollegor i konstnärsgruppen Platform 7 på Charlottenborg i Köpenhamn. Anknytningen till Landskrona ligger i att två av konstverken tillverkats på Mellbloms Snickeri AB i stan.
– Det är helt fantastiskt. Det har varit fullt hela dagen, säger en mycket glad Nordengren under vernissagen.

Verken är av det annorlunda slaget i den mån att man kan klättra eller gå på sex av dom. Och detta utnyttjas av stora som små. Bland annat sitter, står och kryper både barn och vuxna på Nordengrens tre stora cirklar byggda i trä.
– Det är så härligt att se när folk som inte känner varandra träffas på verken. Det är det som är grundtanken bakom alla sju skulpturer. Jag vill passa på att önska alla välkomna hit innan den 21 september då utställningen upphör, avslutar Nordengren.

Annons
 

Utställninngen som heter Platform 7 precis som konstnärsgruppen hittar du i Charlottenborgs utställningsbyggnad på Nyhamn 2 mitt i centrala Köpenhamn.

Besök gärna Charlottenborgs hemsida >>
Läs även tidigare artikel om Nordengren och hennes konstverk >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser