Annons

Havsfiskeeliten till Landskrona i helgen

Till helgen vallfärdar landets havsfiskeelit till Landskrona, då går nämligen Kinnarp Garmin Fiskefestival 2003 av stapeln. Tävlingen räknas som Sveriges största havsfisketävling för småbåtar.

– Det rör sig om uppskattningsvis hundra sportfiskeentusiaster från hela landet som kommer att tävla i den nya tävlingsformen artfiske, säger Magnus Landtblom, från Landskrona kommun, lokal sakkunnig och notorisk sportfiskeentusiast. Från tidigare år ha varit en renodlad torsktävling övergår man nu till att fiska efter så många olika arter som möjligt.

Annons
 

– Sundet erbjuder ett fantastiskt fiske och massvis av olika arter, säger Björn Karlsson från arrangerande Kinnarps Havsfiskeklubb och uppskattar att upp emot femton olika arter kommer att finnas med vid invägningen. I den poäng- och artlista som är uppsatt inför tävling finns hela 33 olika fiskarter uppräknade.
– Alla kommer vi naturligtvis inte att få se men helt klart är att sundet erbjuder betydligt mer än bara torsk- och sillfiske, menar Karlsson och passar samtidigt på att hälsa allmänheten välkommen att ta en titt på artrikedomen.
– Vi har invägning från klockan 18.00 på lördag i Lundåkrahamnen och alla är naturligtvis hjärtligt välkomna och titta och ta del av alla fiskar som finns i fångskorgarna. Senare på kvällen vid 20-tiden kommer jag att visa en film om det fantastiska torsk- och sejfisket på Lofotens yttersta spets och landskronaborna är lika välkomna då. Dessutom kommer bildhuggaren och konstnären Thomas Blomqvist från Tibro att vara på plats hela helgen och visa bildhuggeri med inriktning på fisk och fiske, avslutar Björn Karlsson och därmed är ett lite annorlunda helgtips är serverat.

Besök fiskefestivalens hemsida >>


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser