Annons

Det händer i helgen

Vädret lovar gott inför helgen. Oavsett om du planerar för sommarens sista grillkväll, en senkommen kräftskiva eller bara tänker njuta av vädret i trädgården så finns ett varierat utbud av aktiviteter i Landskrona under helgen.

Tidigare har vi skrivit om Kinnarp Garmin Fiskefestival och Röda Korsets kändisauktion i Slottscaféet.

Annons
 

Under lördagsförmiddagen lär du inte undgå att få information om det stundade EMU-valet. På Rådhustorget kommer mellan 10.30 och 12.30 ordförandena för de tre borgerliga ja-partierna i Landskrona; Celilia Brorsson (m), Torkild Strandberg (fp) och Åke Rahlén (kd) att finnas på plats och svara på landskronabornas frågor. På plats i centrum kommer även Socialdemokrater från båda Ja- och Nej-sidan att bedriva agitation.

Klockan 15.00 är det vernissage i Konsthallen då ett 70-tal verk av den polske konstnären Jan Janczak visas. Utställningen kryddas dessutom med 20 skulpturer av paret Aniela Wojdyno-Pasquini och Antonio Pasquini. Utställningen pågår fram till den 21 september och bakom arrangemanget står galleriägare Ulf Blücher.

På söndag klockan 14.00 inviger Lisa Lundström från BildMuseet i Umeå, utställningen Safe o Sexy på Landskrona Museum. Utställningen handlar om kvinnors roller och koder i det offentliga rummet. Sarah Hughes, konstnär och fotograf från San Fransisco, USA, har undersökt hur samhälle, ekonomi, geografisk plats, ålder och ras påverkar hur kvinnor väljer att visa sig själva i offentliga rum. Väl på museet kan du även ta en titt på Magnus Lönns ”Tingens teater, en utställning om ord och ting för barn och alla undra, enligt programförklaringen.

På andra sidan kasernplan kan du passa på att titta in i Gymnastikens Hus. På söndag är det nämligen Kulturhusens dag och i år har Riksantikvarieämbetet valt Idrottens miljöer som tema. Med anledning av detta kanske en tur ut till Karlslund och idrottsanläggningarna där är väl vald utflykt. Bland annat är den ny renoverade ishallen öppen och Idrottshallen håller öppet mellan 14.30 – 16.00.

BoIS har spelledigt i helgen på grund av stundande landskamper varför inte istället heja fram killar och tjejerna som gör upp i DM i varpa på Landskrona IP.

På Seglarpaviljongen bjuder man under söndagen från klockan 14.00 på jazz med Lennie Gustavsson.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser