Annons

SOS Alarm tar över larmfunktionen

Nu står det klart att en majoritet, om än med minsta möjliga marginal, av räddningsnämndens ledamöter har beslutat att anta SOS Alarms anbud avseende tjänster för alarmfunktion.
Som jag tidigare sagt, har vi vänt upp och ner på alla stenar för att om möjligt kunna hitta en lösning på hur vi skulle kunna behålla vår egen larmcentral. Tyvärr lyckades vi inte med det, säger nämndens ordförande Anders Westin och fortsätter,
– Istället beslutade vi att göra en upphandling av tjänsten. Bara två intressenter inkom med anbud, det var räddningstjänsten i Helsingborg samt SOS Alarm i Malmö. Efter att noga ha övervägt de i stora drag likvärdiga anbuden ansåg majoriteten att SOS Alarms resurs på den tekniska sidan samt deras möjligheter att i framtiden ha ekonomiska muskler att fortsätta investera i bra teknik fällde avgörande.

Röstsiffrorna skrevs till 5-4. Moderaterna och folkpartiet ville återremittera ärendet alternativt ge uppdraget åt räddningstjänsten i Helsingborg.
– Jag hade naturligtvis hoppats på att vi hade kunnat enats bättre i nämnden. Det är första gången vi är oeniga. Helsingborgarna har inte kunnat visa på samma starka ekonomi som SOS Alarm. Nu återstår att se om någon kommer att överklaga beslutet. Om inte så hoppas jag att SOS Alarm kan ta över ansvaret för larmfunktionen någon gång i mitten av november. Det hade varit skönt om detta var klart innan alla helger, säger Westin.

Annons
 

Enligt de beräkningar som är gjorda kommer räddningsnämnden att spara i storleksordningen 900 000 kronor per år på att överlåta tjänsten åt SOS Alarm. Av de sex anställda på larmcentralen i Landskrona är det en som kommer att sägas upp på grund arbetsbrist.
Vi arbetar på att försöka lösa det. Två har fått nya jobb som larmoperatörer i Helsingborg, en kommer att jobba i telefonväxeln på Stadshuset, en går i pension dessutom kommer en att vara fortsatt anställd inom räddningstjänsten i Landskrona. Men än är det inte 100 procentigt, jag hoppas att vi ska kunna hjälpa till att hitta ett arbeta så vi slipper säga upp någon, avslutar Westin.


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser