Annons

Ny VD vill locka Venresenärer till centrum

För en vecka sedan tillsatte Vänliga Landskrona sin VD-post och den som fått föreningens förtroende är Fredrik Jönsson som idag arbetar på Turistbyrån.
Det är ingen lätt uppgift Jönsson har framför sig. En stor del av hans arbete kommer att vara att försöka få igång samarbetet mellan kommunen, krögarna, handlarna, fastighetsägarna med flera.
Jönsson ser det nya jobbet som en utmaning,
– Jag är inställd på att det blir ett hårt jobb. Men det ska bli kul att komma ut och träffa föreningar och företag.

Naturligtvis finns det inga gränser för hur mycket jobb det kan bli för den nya VD:n. En idé har han dock som han brinner lite extra för.
– Det kommer många turister till stan under sommaren som ställer sina bilar på Kasernplan. Därefter promenerar de till Venbåten och åker över till ön. När de sedan kommer tillbaka till Landskrona går de direkt till sina bilar och lämnar stan. Jag vill, på något vis, försöka få dessa att ta en runda i centrum så att de upptäcker hur fint det är, förklarar Jönsson.

Annons
 

Fredrik kommer, enligt Vänliga Landskronas ordförande Lennart Söderberg, att ha en mer operativ roll ute på fältet än den tidigare VD:n.
– Om signalerna jag fått från kommunalråd Niklas Karlsson stämmer så är Jönsson perfekt, säger Söderberg och förklarar,
– Vi ska försöka att få till en organisation som styr upp allt runt centrum och samarbetet med kommunen kommer att öka. Detta betyder att vi har anställt en VD som kommer att synas mycket och ofta hos näringsidkarna i stan.

Jönsson arbetar fortfarande på Turistbyrån men räknar med att kunna börja arbeta full tid som VD redan i oktober,
– Jag har egentligen tre månaders uppsägningstid med det ska nog gå att ordna. Jag kommer i vilket fall som helst att börja direkt eftersom det är möten och liknande som jag vill vara med på, avslutar Jönsson

Fakta om Fredrik Jönsson
Han är född 1970 och bor i Svalövs kommun och har genomgått ekonomisk linje på Gullstrandskolan. Han har även ett års utbildning i marknadsföring. Dessutom har han jobbat som skidlärare i fjällen samt jobbat på Hotel Öresund innan han började på Turistbyrån.


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser