Annons

Haldex varslar 50 personer

Haldex Brake i Landskrona har varslat 50 personer om uppsägning. Det rör sig om 40 kollektivanställda och 10 tjänstemän som nu riskerar att få se sig om efter nytt jobb. Skälet är företaget beslutat att förlägga en del av produktionen till Kina, Brasilien och framöver även till Indien.
– Vi har levererat till Kina i flera år och har sedan en tid monterat där borta, säger företagets VD, Magnus Bergström till HD/Landskrona Posten.

Att delar av produktionen nu förläggs till bland annat Kina är ett krav från kunden dessutom ska stora vinster göras på att man slipper de långa frakterna.

Annons
 

Om det innebär att samtliga 50 varslade kommer att stå utan jobb när varslet träder i kraft är idag för tidigt att säga något om.
– Vi undersöker om det finns möjlighet för vissa av våra anställda att jobba på vårt systerbolag Traction, men även på andra bolag här i Landskrona, säger Bergström till tidningen och fortsätter;
– Jag ser inte att det skulle komma fler varsel här inom överskådlig tid. Snarare kommer vi förhoppningsvis att behöva personal eftersom vi har en skivbroms för tunga fordon som kommer att stiga i volym.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser