Annons

Ny bio i gamla stationen?

Bio Maxim är hårt nedgången. När det regnar kraftigt flyter vattnet i foajen. Detta har fått bioinnehavaren Marie Ögren att se sig om efter nya lokaler och en som hon fastnat för är gamla stationen,
– Jag bara gick förbi en dag och fick idén om att man skulle kunna ha två salonger i byggnaden, säger Ögren.

Hon intygar också att behovet av en ny lokal är stort,
– I våras ställde jag ut spannarna i foajén under ett ösregn och tänkte att detta har jag gjort sedan jag började jobba här 1985. Detta funkar inte längre, sen må Maxim ha hur unik miljö som helst, förklarar Ögren.

Annons
 

Problemet tog ny fart vid nästa regnoväder,
– Då kom det ett massivt åskväder med skyfall som återigen blötlade foajén och denna gång även en del av salongen. Då bestämde jag mig för att kontakta kommunen och berätta om mina funderingar beträffande gamla stationen.

På kommunen ställer man sig frågande till om det är möjligt med en ombyggnad i den kulturskyddade stationsbyggnaden uppger Ögren som dock anlitat en arkitekt som säger att det är ett fullt genomförbart projekt,
– Han gjorde mätningar häromdagen och lämnade beskedet att det skulle gå. Det skulle i så fall bli två salongen med balkonger samt någon typ av café eller liknande, avslutar Ögren.


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser