Annons

Skön seger för BoIS

BoIS fortsätter ställa till problem för topplagen. I dag var det medaljaspirerande Halmstads BK som fick se sig besegrade med 1-0 inför blott 4597 personer på Landskrona IP.

Precis som i 1-0 matchen mot Malmö FF i början av månaden så var det Jones Kusi-Asares skalle som skulle fälla avgörande. Det var knappt fem minuter in i andra halvlek som Alexander Farnerud med stor precision placerade en frispark mitt på huvudet på Kusi-Asare som i det närmaste helt omarkerad enkelt kunde nicka bollen i nät.
Det är en mycket fin frispark från Alex som det bara är att sätta huvudet på, säger en nöjd målskytt efter matchen.

Annons
 

Jag tycker ändå att vi saknar det rätta flytet. Kommer bara det, så ska vi vinna matcherna enklare än vad som är fallet idag. Jag är absolut inte orolig för någon bottenstrid. Nu siktar vi bara uppåt och inte nedåt, ler Kusi-Asare som gärna ser att karriären fortsätter i just Landskrona BoIS. Jones Kusi-Asare som är utlånad till BoIS från den österriska klubben GAK Grazer året ut, har på kort tid kommit att bli fansens ny kelgris och med målet minskade han inte sina aktier om förnyat kontrakt.

Bland åskådarna på IP återfanns bland annat Pontus Farnerud som redan efter en kvarts spel fick se lillbrorsan Alex tvinga HBK-keepern Conny Johansson till en ytterst kvalificerad räddning vid stolproten.

Alexander Farnerud var på spelhumör och tillsammans med Johan Andersson bjöd han publiken på ett par fina kombinationer. I matchens 40:e minut resulterade samspelet i att Alex förlängde bollen till Matthias Eklund som fri framför mål försökte lobba över en utrusande Conny Johansson. HBK målvakten lät sig dock inte överlistas den gången.

I anfallet efter springer sig Eklund fri på vänsterkanten och får på en drömträff. Bollen seglar över Johansson men tyvärr för Eklund och publiken, så träffar lädret i ribban. Kunde blivit årets mål på IP.

I pausvilan avtackades Daniel Nannskog och Afo Dodoo för sina fina insatser i Landskrona BoIS.
– De är två profiler som för alltid skrivit in sig i klubbens historia som nu lämnar oss för att prova lyckan på annat håll. Vi vill här passa på att lyckönska de båda samt tacka för allt de uträttat för klubben, sa BoIS ordförande, Kenneth Håkansson i sitt hyllningstal spelarna.

Andra halvlek inleddes som den första med att hallänningarna höll i taktpinnen. Det skulle likväl bara dröja fem minuter innan BoIS segermål nickades in. Ett mål som fick HBKarna att tappa humöret. För i andra halvlek drog man på sig inte mindre än 5 varningar i en i övrigt mycket schyst match. Något som innebär att HBK nu får klara sig utan Touma, Zvirgzdauskas och Thylander i kommande match.

I BoIS fick Anders Friberg sin andra varning för säsongen när han tvingades stänga vägen för en framstormande Andreas Johansson.
– Det är inte mycket att säga om den varningen, medger Friberg som tyckte att domare Sundell var bra.

Ytterligare en ribbträff noterades pigge Matthias Eklund för. Det var i den 65:e matchminuten som Johan Andersson med ett väl avvägt inlägg hittar Matthias som klockrent träffar överliggaren med sin nick.

Avslutningsvis kan man konstatera att BoIS-segern var rättvis. Vilket även de båda tränarna hävdade vi presskonferensen.
– Med två träffar i virket måste man erkänna att BoIS var närmare 2-0 än vi en kvittering, säger Jonas Thern och gratulerar Janne Jönsson.

Jag är nöjd med att vi uppträder vuxet och proffsigt idag. Stundtals har det sett bra ut i de tidigare matcherna men vi har inte visat mental styrka när motståndarna gjort mål på oss. Det finns de som tvivlat på vår kondition. Därför är detta en extra skön seger, säger en lättad Jönsson som även passar på att dela ut extra beröm åt Jonas Sandqvist och Johnny Lundberg.
Sandqvist är mycket bra idag och Johnny gör ett mycket bra jobb när han går in och ersätter Magnus Torvaldson.

Allsvenska års debutanten Lundberg var själv nöjd med dagens arbete. – Jag såg tidigt att Torvaldson fick känningar i baksidan av låret. Det var bara gå in och spela sitt eget spel. Det gick ju bra mot Bröndby i somras så jag hann inte bli orolig. De var otroligt rörliga i sitt anfallsspel men det kändes bra och det är skönt att ha gjort allsvenskdebut i år, säger en glad Lundberg.

– Det här var en viktig seger för självförtroendet. Nu kan vi spela mer avslappnat, avslutar Hasan Cetinkaya som ser fram emot att följa Sveriges öden och äventyr i EM-kvalmatcherna innan man den 15 september reser till Borås och möter Elfsborg.

Läs även minut för minut rapporteringen från matchen >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser