Annons

Albanoskolan räddad

Barn- och utbildningsnämnden lyckades på onsdagen enas om att kommunstyrelsens besparingsdirektiv för nästa års budget är genomförbart utan nedläggninar. Genom att bland annat lägga ut städningen på entreprenad och se över kostverksamhetens utgifter räknar nämnden med att spara in de nära 7 miljoner som krävs, skriver Folkpartiet i Landskrona i ett pressmeddelande.

En nedläggning av Albanoskolan är en av de åtgärder som har diskuterats men som alltså inte kommer att bli av.
– För oss i Folkpartiet var det uteslutet att lägga ner Albano i detta läget, säger Paavo Frick, vice ordförande i nämnden och fortsätter,
Den konsekvensutredning som gjorts var minst sagt tunn och verkar ha framställts i all hast. Vi tycker också att det är anmärkningsvärt att skolans personal inte har involverats i diskussionerna förrän i sista stund och att alternativa nedläggningar inte har utretts.

Annons
 

Genom att spara in på förmånen med gratis blöjor på dagis räknar man med att spara kommunen 300 000 kronor. Pengarna öronmärks istället till att uttöka Sommarskolans verksamhet och att öppna den för elever redan i fjärde klass.
– Sommarskolans stödundervisning har visat sig vara värdefull för förbättra möjligheterna för de elever som hamnat på efterkälken att komma ifatt och uppnå sina kunskapsmål. Ju tidigare sådana insatser sätts in desto större chans för eleven att lyckas. Därför känns det bra att öppna denna möjligheten redan för fjärdeklassarna, avslutar Frick.

Läs gårdagens artikel >>

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser