Annons

Snart ”virusfritt” på skolorna

På måndag kommer kommunens grundskolelever förhoppningsvis åter kunna surfa på Internet. Det var viruset Lovsan/Blaster som objudet tog sig in i systemet dagarna innan skolstart och BUN:s IT-tekniker Todde Lindell och Christian Borg har sen dess haft bråda dagar med att kontrollera samt ta bort virus från samtliga elevdatorer på skolorna.
Vi har det under kontroll och vi hoppas att allt ska vara klart tills på fredag. Hinner vi det, kan vi åter öppna upp linorna så att eleverna kan surfa och kontrollera sin e-post från och med måndag, tror Lindell.

Även lärarna i kommunen har drabbats av ”surfstoppet” och har därför uppmanats att kontrollera sin e-post via sina hemdatorer.
– Naturligtvis innebär detta att vi måste se över våra rutiner. Bland annat måste vi utarbeta en handlingsplan för hur vi snabbt ska kunna gör uppdateringar på skolornas alla bärbara datorer och även se över så att vi inte drar på oss nya virus den vägen, säger Lindell och avslutar med ett litet önskemål,
– Det bästa vore om vi kunde införa ett system som innebar att man kan sköta alla uppdateringar på samtliga skoldatorer centralt, då hade detta aldrig behövt hända.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser