Annons

Falcons värvar elitspelare

Med en dryg månad kvar till seriepremiären presenterar innebandyklubben Landskrona Falcons ännu ett nyförvärv på spelarsidan. Sedan tidigare är det klart att Magnus Svensson från elitserielaget Örnsköldsvik kommer att vara ny tränare och nu har man även lyckats knyta till sig backen Benjamin Björnler från norrlandsklubben.
– Det är bara att ge en stor eloge till klubben som jobbat hårt på att få hit Benjamin. Samtidigt är det ytterligare ett bra bevis på att klubben satsar och vill uppåt i seriesystemet, menar tränare Svensson.

22-årige Benjamin Björnler beskrivs som en allroundkunnig back med en härlig inställning till såväl matcher som träning.
Landskrona Falcons har inför årets säsong tagit ett beslut om att satsa för att ta sig uppåt i seriesystemet. Något som bland annat innebär att man ställer högre krav på spelarna, bland annat genom utökad träningsdos.
– Tidigare har det varit lite si och så med försäsongsträningen. Alla har inte tyckt det varit nödvändigt, en del har fördragit att spela golf sommartid, andra har prioriterat fotbollen. Nu har vi ställt krav på närvaro, något som tyvärr inte gillats av alla. Detta har gjort att vi tappat en del spelare men samtidigt har vi fått en proffsigare inställning bland de som valt att stanna kvar, säger Svensson.

Annons
 

Träningsdosen är satt till tre gånger i veckan med laget samt ett individuellt styrketräningspass.
– För att vara en division 3 klubb är det kanske mycket men samtidigt en antydan om vart vi strävar, understryker Svensson och får medhåll av klubbens sportchef Petri Manu,
– Skulle vi ta steget upp en division är det möjligt att vi måste utöka antalet träningstillfälle. Och här finns ett stort problem i kommunen just nu. Träningshallarna räcker inte till. Jag vägrar göra avkall på ungdomarnas träningstider. A-lagets eventuella framgångar får inte sätta käppar i hjulet på ungdomsavdelningen. Snarare får vi hoppas att det första spadtaget på en ny idrottshall vid GA-skolan tas i höst. Det känns verkligen angeläget för oss, säger Manu.

Premiär för seriespelet sker borta mot Lundalaget Igul den 28 september innan dess kan ytterligare förstärkningar vara gjorda.
– Det är inte alldeles omöjligt. Vi håller som bäst på att sondera spelarmarknaden, medger Manu avslutningsvis.

Klubben har sedan tidigare gjort klart med följande nyförvärv:
F.d elitmålvakten Jonas Fröderberg från Helsingborg (har stått i elitserien för Högaborg)
Peter Wrebe-Larsson, skyttekung från IBC Engelholms (div 1) juniorlag. Framtidsmännen Anders Lindberg,född 1987, back-löfte från Kävlinge, och Alex Wedberg, född 1988, forward från Häljarp som redan har spelat a-lags innebandy i Häljarp.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser