Annons

Förlust mot mästarna

Landskrona BoIS tränare Janne Jönsson sa innan matchen mot de regerande Svenska mästarna Djurgården att detta var årets svåraste bortamatch. Något som inte syntes under matchens första 45 minuter. BoIS höll spelet väl uppe och med lite tur kunde den tidigare Djurgårdaren Jones Kusi-Asare gett BoIS ledningen redan efter fem minuters spel.
Jonas Olsson serverade en fin djupledsboll som ställde Kusi-Asare i det närmaste helt ren. Tyvärr för BoISanfallaren så vaktar landslagsmålvakt Isaksson DIF-målet och han lyckades rensa undan framför fötterna på den framstormande BoISaren.

Med ett kompakt och samlat mittfältsspel såg Hasan Cetinkaya, Allan Ravn och Jonas Olsson till att täppa igen ytorna för Källström & Co. I kombination med snabba uppspel lyckades BoIS skapa bra avslut, främst genom Matthias Eklund och Alexander Farnerud. Närmast ett bortamål var Mattias Eklund som efter en kvarts spel fick på ett bra skott som dock Isaksson kunde parera.

Annons
 

– Tyvärr har vi inte den rätta turen och får utdelning på våra chanser i första halvlek, menar Janne Jönsson som inte heller tackat nej till en straff eller två.
– Jag tycker det finns två lägen, båda med Matthias Eklund inblandad som domaren kunde blåst straff på. Från mitt håll sett, fäller Kuivasto Matthias i första halvlek och följden bör vara straff och även i andra fanns en misstänkt situation.

En situation som kom att sätta sin prägel på matchen var när Kim Källströms dobbar borrade sig djupt in i Mats Svenssons knä.
Det var efter ett djurgårdsanfall, där Källström försökte väggspela sig fram i BoIS straffområde som han fullföljde sin framfart och brutalt satte hela sulan i knäet på Svensson.
Utvisning. Här kommer Källström med sträckta ben och brakar rätt in i Mats. Det är klart det ska vara utvisning på sådant. När Allan Ravn gjorde en betydligt oskyldigare satsning i derbyt mot MFF åkte han på två matchers avstängning, menar Jönsson som dock bara kan konstatera att domare Peter Fröjdfeldt valde att fria.
Svensson tvingades ut på bår och fick sys med ett par stygn. Hur allvarlig skadan är visste Jönsson inte vid niotiden på kvällen.
– Mats har rejält ont men om något mer är skadat i knäet får morgondagens läkarundersökning utvisa, säger Jönsson som även fick se Anders Friberg lämna planen efter en ful tackling från Babbis Stefanidis.
Detsamma gäller för Friberg, jag vet inte mer just nu. Det var en smäll på foten och vi får se imorgon hur det står till, säger Jönsson.

Andra halvlek inledds med en kalldusch när en omarkerad Kuivasto enkelt kan nicka fram bollen till Andreas Johansson som retfullt kan nickskarva lädret i mål.
Efter målet var det som om luften gick ur BoIS och Djurgården passade på att lägga in en högre växel.

Typiskt nog för undertecknad så var det en gänglig holländare som skulle visa vägen för blåränderna. Nu skulle allt ätas upp. ”Så länge den Ouden är på plan så är dom en man mindre. Minns ni harkranken som spelade i BoIS på Puskas tid, en snubbelfot som inte kutar ifrån någon, kass på huvudet trots sin längd, usel som targetplyer, det ända han kan göra är…”
Just det. Mål!
Geert den Ouden nätade två gånger dessutom. Målskytten är nu uppe i sju fullträffar på fem matcher. Snart vet dom till och med i Holland vem han är.

Det blir så ibland. Efter deras ledningsmål kommer vi lågt med laget. Vi får inte den utdelning som behövs i första och därför känns det extra tungt när dom får göra ett alldeles för enkelt mål. Vi får titta det över detta i veckan för så billiga mål ska vi inte släppa in, menar Jönsson och kommenterar spelarnas överraskande tidiga trötthet.
– Det kändes likadant borta mot Öster. Som att vi saknade ork mot slutet. Jag tror och hoppas att det är en tillfällighet. Tidigare i år har vi kunnat lägga in ytterligare en växel i slutet av matcherna, säger Jönsson som trots allt inte är allt för nedslagen av förlusten.
Det var fördel oss i första halvlek och vi får inte glömma att Djurgården är Sveriges bästa lag, avslutar Jönsso
n.

Matchen minut för minut >>>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser