Annons

Musiker och kollegor ger Hallengren sitt stöd

Igår skrev vi att krögaren Bertil Hallengren slår upp sin restaurang Preben och Preben på annan ort eftersom han hotats med böter om han arrangerar musik som överstiger 55 dBA.
Nu ryter kollegor och musiker till. Många menar att stan kommer att dö ut.
– Som det känns nu kan man lägga ner hela stan, Jag har full förståelse för Hallengrens agerande, säger Bo Nilsson i bandet Prebens Pågar vilka bildades på Hallengrens restaurang för drygt tio år sedan.
– Miljöförvaltningen ser till att inga musiker vill komma till stan för att spela, säger Nilsson och tar ett exempel,
– När Patrik Isaksson skulle spela i stan förra året hade miljöförvaltningen installerat så kallade decibelvakter (en apparat som gör att volymen inte kan höjas så att gränsvärdena överstigs). Isaksson sade att om dessa skulle vara inkopplade vägrade han att spela och efter många om och men gav miljöförvaltningen med sig och tog bort vakterna. Men så fort Isaksson spelat klart installerades dessa igen. Jag är övertygad om att Isaksson aldrig kommer att sätta sin fot i staden igen. Lägg därtill att musiker talar med varandra och han lär ju inte tala gott om Landskrona med sina kollegor.

Prebens Pågar har spelat ett antal konserter runt om i Skåne i år,
– Vi har spelat i Helsingborg, Kristianstad, Lund och Malmö och där är klimatet helt annorlunda. Där har man bestämt sig för att man ska ha kul och vill man inte det så åker man därifrån de dagarna festligheterna varar, fortsätter Nilsson.
Bandet har även spelat i Landskrona vid ett par tillfällen. Resultatet blev dock inte helt lyckat,
– Vi spelade bland annat på en krogsväng och på studenten. Många av besökarna ville ha mer ös vilket resulterade i att de lämnade spelningen.

Annons
 

En annan som är upprörd över beslutet är Vänliga Landskronas ordförande Lennart Söderberg,
– Det här är en katastrof för hela krognäringen. För den oinvigde kan det tyckas att Hallengrens konkurrenter är glada för beslutet men så är inte fallet. Folk drar folk och Preben lockar ner folk till stan och därmed också till de andra krogarna, säger en mycket upprörd Söderberg.

Söderberg som förutom ordförandeskapet i Vänliga Landskrona är involverad i krogen Speakers Corner hoppas dock på att kommunalråd Niklas Karlsson sätter stopp för, vad han kallar vansinnigheterna,
– Jag tror att Karlsson med sin framtidssyn fixar så att Preben kommer att finnas även i fortsättningen genom att tillrättalägga Miljöförvaltningens felaktiga beslut. Karlsson verkar vara en som blickar framåt och nu har han verkligen chansen att visa vad han går för. Går vi miste om Hallengren och Preben så är det detsamma som att lägga nöjeslivet i centrum på kudden och säga god natt!

Det har kommit in en del mail från våra läsare som upprörs över miljöförvaltningens agerande. Vad tycker du? Maila oss.

Se även gårdagens artikel nedan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser