Annons

Preben stänger för gott i Landskrona

Nu har krögaren Bertil Hallengren fått nog!
Restaurang Preben & Preben gör sin sista sommar på Kasernplan. En bidragande anledningen är att det kommit in sammanlagt ett tiotal klagomål på restaurangens ljudnivå till Miljöförvaltningen från tre personer som uppenbarligen bor i någon av grannfastigheterna.
– Det är några enstaka personer som skulle behöva lite livsglädje som klagar, säger en uppgiven Bertil Hallengren till Landskrona Direkt.

I början på månaden fick Bertil Hallengren besked från Miljöförvaltningen att han omgående måste förse musikanläggningen på restaurangen med ljudnivåvakter. Bullernivån vid närmaste bostadsfasad skulle inte få överstiga 55 dBA ekv. Ämnade krögaren ha fler än tre tillställningar i veckan sänktes nivån till 45 dBA ekv innan klockan 22 och till 40 dBA ekv fram till midnatt.
– De ställer helt orimliga krav. Vad de egentligen säger är att man inte ska ha några aktiviteter i centrum, menar Hallengren.

Annons
 

Patrik Nilsson miljöinspektör på Miljöförvaltningen ger Hallengren delvis rätt.
– I princip kan man säga att lokaliseringen är fel, säger Nilsson som även i sitt skriftliga beslut som Landskrona Direkt tagit del av, menar på att väggarna till restaurangen har den beskaffenheten att störningar kan komma att ske även om spelningar sker inomhus.

På frågan om inte Miljöförvaltningen är väl nitiska i sin myndighetsutövning svarar Nilsson;
– Det vet jag inte. Exempelvis kan man ju inte förbjuda majbålet för att det skadar miljön men samtidigt måste någon agera som paragrafryttare och följa lagar och bestämmelser som sats upp, säger Nilsson som är bosatt i Laholm och därför slipper bullret i Landskrona centrum på sin fritid.

Hallengren tror inte att Landskrona kommer att få ett levande centrum. – Miljöförvaltningen tar ett steg fram och tre steg bak. Det är inte jag beredd att göra därför har jag beslutat att inte göra mer för Landskrona. Jag flyttar Preben till en annan stad. Vilken vet jag inte idag, säger Hallengren som även med omedelbar verkan hoppar av sitt engagemang i Vänliga Landskrona.

– Det händer att jag får tre samtal om dan från Miljöförvaltningen. Vem f-n vill jobba under sådana förhållande? Det hade varit bättre om de la tiden på något positivt istället, dundrar Hallengren som misstänker att det hela ligger på ett personligt plan.

Preben & Preben stänger för gott den 30 augusti,
– Det är sista kvällen och jag tänkte ha en stor fest men nu blir det inget, avslutar Hallengren.

Fakta:
Preben & Preben har under 15 år varit en populär sommarrestaurang på Kasernplan, en epok som nu går i graven. Restaurangen har i år haft 10 säsongsanställda.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser