Annons

Kunskapsskolan startar på måndag


Idag kör de kommunala skolorna igång sitt läsår. Den nya kunskapsskolan som i dagarna håller på att färdigställas har dock inte skolstart förrän på måndag.
– Det beror på att jag ville ha personalen under tre veckor för att informera om vad som gäller, säger rektor Per Joel Jarlunger när Landskrona Direkt besöker skolan som ligger i Schlasbergs gamla lokaler utmed Ringvägen.

Utanför byggnaden råder det fullkomligt kaos för det otränade ögat. Intrycket när man kommer in i den blivande foajén är den samma men väl inne i själva lokalerna anar man vad som komma skall,
– Det råder ingen tvekan om att allt blir klart inomhus. Där ute kommer vi dock inte att vara klara till måndag, fortsätter rektorn.

Annons
 

Direkten visades runt på skolan och det är annorlunda skollokaler som de 245 nya eleverna kommer att ha undervisning i. Allt är helt nytt och all maskinell utrustning modern. Detta innebär bland annat att 48 nya datorer ska på plats,
– Jag vill påpeka att tjuvar göra sig icke besvär. Datorerna är kopplade i nätverk och helt värdelösa för tjuven. Dessutom är här extremt bra larmat så jag tror inte att det ska bli några problem, säger Jarlunger vidare.

Jonna Andersson och Elisabeth Johansson är två av lärarna som ska undervisa barnen.
– Trycket är stort. Vi får fortfarande in sökande. Senast idag så hade vi en förälder som kom in och såg lokalerna. Hon blev mycket överraskad och när vi förklarade vidare om skolan ville hon genast anmäla sitt barn trots att barnet tidigast kan börja om två år, säger Johansson som kommer från Kunskapsskolan i Lund.

Eleverna på skolan kommer som sagt att börja på måndag och de första tre veckorna är till för att informera barnen om idéerna bakom kunskapsskolan innan undervisningen tar fart på allvar.

Läs tidigare artikel om Kunskapsskolan i Landskrona >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser