Annons

Virus på Direkten

Är du också irriterad över översvämningen i din mailkorg idag?
När vi på Landskrona Direkt startade upp våra datorer i morse fullkomligt översköljdes vi av virusinfekterade mail.
– Jag slutade räkna vid tusen, säger en uppgiven Kary Persson som sitter fast förankrad med fingret på delete-knappen och raderar bland de inkomna breven.
Man får väl försöka se det positivt. Här finns ju en del roliga snubbar och företag bland mailen. Jan Guillou och Kerstin Ekman för att nämna några men även en hel del lokala företeelser, exempelvis är Utvecklingsstiftelsen rejält på hugget. Nej skämt åsido, det är oerhört enerverande och verkligen synd om alla som på något sätt drabbas, menar Persson.

Det var under tisdagseftermiddagen som viruset sobig.f började spridas över världen och ganska omgående fick ett starkt fäste i Sverige. Enligt den information som idag gått ut från diverse internetsäkerhetsföretag är risken stor att viruset kommer att fortsätta att ställa till stora besvär ända fram tills den 10 september.

Annons
 

Enligt rapporterna ska sobig.f inte åstadkomma några större skador i den drabbade datorn. Det värsta som kan hända i dagsläget är att mejlservrar blir överbelastade.

Viruset sprider sig genom att massposta sig själv. Det söker upp mejladresser i datorns adressbok och hårddiskar och sänder dessa vidare till alla nya adresser det hittar.

Tänk på att aldrig öppna bifogade filer om du inte med säkerhet vet vem och varför du fått den. Tänk också på att det inte enbart räcker med att ha ett virusprogram installerat på datorn, det gäller att ha den senaste versionen uppdaterad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser