Annons

BoIS populärast per capita


Allsvenskan är het – om möjligt än hetare för de tolv allsvenska kommunerna.
Störst publik intresse per capita finns i Landskrona. Detta konstaterar tidningen KommunAktuellt när de har granskat de allsvenska herrlagens betydelse för sina respektive kommuner samt kommunernas engagemang i och betydelse för sina lag.

Tidningen har som utgångspunkt satt direkt sponsring, marknadsföringspengar, på vilka villkor kommunen upplåter arenor, pr-värde, värde för kommuninvånarna och den ”kommunala entusiasmen” för laget.

Annons
 

Landskrona hamnar här på medaljplats, med motiveringen:
”Ett klassiskt lag med stark folklig förankring. Kommunfolket blir lyriskt när de talar om laget och det rent ekonomiska engagemanget är också stort. Och utan BoIS skulle staden vara känd för … ja, vadå?

I en kommentar säger kommunalråd Niklas Karlsson,
– När det går bra för BoIS sprids en optimism i stan.
Karlsson som förövrigt varit medlem i Landskrona BoIS supporterklubb Black & White sedan föreningen bildandes 1993.

Tidningen noterar att Landskrona kommun under mitten på 90- talet efterskänkte ett lån på 1,8 miljoner kronor. Att föreningen betalar en låg arenahyra, 30 000 per match, samt att kommunen sponsrar BoIS med 150 000 kronor. Man noterar även att de kommunala bolagen Landskronahem och LSR sammanlagt sponsrar föreningen med 350 000 kronor.

Man noterar dock inte att föreningen till stora delar själv bekostar den nya västra ståplatsläktaren, VIP-rummet och den kommande konstgräsplanen.
Att vågskålen väger över till kommunens fördel råder ingen större tvekan om. Om sponsorpengarna istället hade betalts till annan typ av marknadsföring hade reklamvärdet för kommunen blivit sämre.

Tabellen i KommunAktuellt toppas av Sundsvall följt av Helsingborg och Landskrona. I botten återfinns de tre 08-lagen.

Läs hela artikeln på KommunAktuellts hemsida – Klicka här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser