Annons

Två Landskronaguld vid JSM i rodd

Vid helgens Junior-SM i rodd i Ryrsjön, Lilla Edet, tog Landskrona Roddklubb två guld och ett silver. Gulden kom i singelsculler och fyrsculler och silver i dubbelsculler.

David Andersson, nyss hemkommen från Junior-VM i Athen, hade del i alla medaljerna. Han vann sitt första SM-tecken i singelsculler junior A, 2000 m, på lördagen 2,5 sekunder före värste konkurrenten Johan Hallgren från Öresjö.
I samma lopp blev Olof Nilsson femma och Peter Paulsson nia. Neal Saylor lyckades inte ta sig till final i singelloppet.
Likadant var det för Mattias Bengtsson i Singel junior 15 år.

Annons
 

På söndagen satte sig David och Olof tillsammans i en dubbelsculler och kom efter att ha varit i ledning halva loppet in på en silverplats 6 sekunder efter bröderna Palm från Jönköping.
En timme senare var det dags för David Andersson, Olof Nilsson, Peter Paulsson och Neal Saylor att ro fyrsculler junior A.
De första tusen meterna fightades de med favoriterna Falkenberg men efter att ha gjort ett par ryck drog de ifrån och kom i mål som klara segrare på tiden 6.24,3. Falkenberg kom in på 6.28,9.

Landskrona Roddklubbs Olof och Peter tog guld i dubbel junior B förra året men innan dess var det flera år sedan det lyckades. Speciellt roligt är det att åter lyckas i en större båt.
Killarnas tränare Tore Jönssons tuffa träningsupplägg har visat sig ge resultat.

Resultat:
Singelsculler herrar junior A

1 Landskrona RK, David Andersson 7:14,6
2 Öresjö SS, Johan Hallgren 7:17,2
3 Jönköpings RS, Marcus Palm 7:23,9
5 Landskrona RK, Olof Nilsson 7:31,3
9 Landskrona RK, Peter Paulsson 7:39,4

Dubbelsculler herrar junior A
1 Jönköpings RS, 6:36,2
2 Landskrona RK, 6:42,0
3 Halmstads GRF, 6:44,2

Fyrsculler herrar junior A
1 Landskrona RK, 6:24,3
2 Falkenbergs RK, 6:28;9
3 Halmstad GRF, 6:30,0

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser