Annons

Åter banspel på Greyhound Park

Landskrona Greyhound Park har tappat praktiskt taget all sin publik sedan banspelet lades ner. Från och med i morgon, lördag, kan man dock satsa på de snabba hundarna på plats igen och förhoppningen om att få publiken tillbaka är stor,
– Vi hade ett par hundra åskådare i snitt tidigare men nu är det bara de närmast sörjande. Därför är det mycket glädjande att kunna meddela att det åter går att spela på plats, säger Hasse Lindberg, ordförande i Skånska Hundkapplöpningsklubben.

Det är med bitterhet i rösten han talar om att hundkapplöpningen blivit sviken av Svenska Spel,
– Min personliga uppfattning är att Svenska Spel agerar mycket amatörmässigt. Jag tycker att de borde titta på hur ATG gör när det gäller travet.

Annons
 

Anledningen till att det tidigare så populära banspelet lades ner efter förra säsongen var att bolaget som drev spelet, ett företag mellan klubbarna och Svenska Spel, ansåg det som olönsamt. Därför har klubbarna nu efter många om och men fått lov att arrangera banspel i egen regi.
– Banspelet innebär att du kan spela ute på banan och inte bara hos ombuden. Det är banspelet som är nyckeln i hundkapplöpningssporten och utan spel på platsen överlever inte sporten, tror Lindberg och avslutar med att hälsa gamla som nya intresserade välkomna,
– Varför inte ta en heldag i Karlslund på lördag. Börja med att kom ut till Landskrona Greyhound Park och bilda er en uppfattning om hundkapplöpningen. Därefter är det inte mer än ett par hundra meter till Idrottsplatsen och BoIS match mot Örgryte några timmar senare. Vi kör igång cirka 13.45.

Du hittar mer information om Landskrona Greyhond Park på deras informationssida här på Landskrona Direkt >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser