Annons

Rockader inom Folkpartiet i Landskrona

Det är stora förändringar på gång inom Folkpartiets lokalavdelning i Landskrona. Som vi tidigare uppmärksammat hoppar Ingemar och Ulla Dellien av sina uppdrag och i dagarna kom beskedet att ytterligare tre av partiets företrädare lämnar sina poster,
– Det beror inte på några mottsättningar. Vad det är frågan om är helt enkelt ett par rockader, säger Torkild Strandberg, ordförande i Landskronaavdelningen

– Valet innebar stora landvinningar för Folkpartiet i Landskrona. Från att ha haft representation av en folkpartist i nämnderna har vi nu fyra folkpartister i så gott som alla nämnder. Samtidigt med framgångarna i valet kom ett stort antal nya medlemmar till partiet. förklarar ordförande i Folkpartiets valberedning, Lisa Flinth, på torsdagen och fortsätter,
– När vi arbetade med rekrytering till alla nya uppdrag var vi överens om att vi när ett halvår passerat fråga hur folk trivs med sina uppdrag. Denna process pågår just nu. Samtidigt har några folkpartister som suttit på tunga poster i kommunen flyttat från Landskrona, alternativt står med flyttkartongerna packade. Dessa två faktorer har föranlett valberedningen att se över all representation. Partiet stuvar nu om och tagit in ytterligare nya människor som kommer väljas av kommunfullmäktige den 25 augusti.

Annons
 

Eftersom valberedningens förslag ännu inte föredragits för partiets styrelse finns det inte ett formellt beslut om vem som kommer att sitta var.
– Jag vill dock betona att av de över 50 personerna som har uppdrag för Folkpartiet, därav många nya i kommunpolitiken, är det endast en som känt att nämndspolitiken inte var vad personen tänkt sig och därför valt att lämna uppdraget. Alla andra har lämnat in avsägelser för att kunna föreslås till andra, nya uppdrag.

Vilka som kommer att sitta var bestäms på partiets möte nästa måndag.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser