Annons

Nannskog flyttar till Kina

Det blev idag klart att Daniel Nannskog lämnar Landskrona BoIS. Hans nya klubbadress blir mästarklubben Dalian Shide Football Club eller Sichuan, vilka har samma ägare. Övergången är inte helt klar i skrivande stund men parterna ser inga hinder.

Nannskog reser tillsammans med sin agent till Kina redan i eftermiddag för att slutförhandla om de personliga detaljerna,
– Jag har redan fått ett förslag på ramarna och det ser mycket bra ut. Jag är övertygad om att vi kan komma överens, säger Nannskog till Landskrona Direkt.
Detta innebär att Nannskog missar matchen mot Örgryte på lördag,
– Det stämmer och om allt går som det ska, vilket vi alla är övertygade om, så stannar Nannskog i Kina, säger Landskrona BoIS klubbdirektör Lars Persson.

Annons
 

Det har länge ryktats om att Nannskog skulle lämna BoIS. Klubbar i bland annat Norge och Danmark har visat intresse men i de fallen hade det förmodligen varit aktuellt med en flytt efter säsongen vilket skulle innebära att han gått som så kallat Bossmanfall.
Att den kinesiska klubben nu köper Nannskog innebär att BoIS får pengar vilket Nannskog tycker är bra,
– BoIS har blivit klubben i mitt hjärta och därför känns det extra skönt att BoIS nu kan få tillbaka de pengar de lagt ut då de köpte mig plus lite till, säger Nannskog.
Klubbdirektör Persson håller naturligtvis med om att pengarna är välkomna.
– Jag vill inte nämna några summor men vi får bra betalt i våra mått mätt.

Om BoIS vill hitta en ersättare till Nannskog så gäller det att skynda sig. Fram till den siste augusti för klubbarna köpa spelare, sedan får man vänta till efter säsongen,
– Vi har ju redan köpt Jones Kusi-Asare men vi håller ögonen öppna efter fler spelare. Det är dock inte aktuellt att köpa i panik, säger Persson vidare.

Affären har gått fort,
– De första kontakterna togs i början av augusti och idag har vi kommit överens klubbarna emellan, avslutar Persson.

Landskrona Direkt frågade avslutningsvis Daniel Nannskog om vad han vet om kinesisk fotboll.
– Knappt något förutom det jag såg under fotbolls-VM, avslutar anfallaren och börjar packa väskan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser