Annons

Mellbloms snickeri hjälper konstnärer

Platform 7 är namnet på en utställning som startar den 30 augusti i Charlottenborg i Köpenhamn. Utställningen består av sju skulpturer i större format, alla helt eller delvis i trämaterial. Det är sju konstnärer som står bakom verken och två av dessa tillverkar sina alster på Mellbloms Snickeri AB i Landskrona.

Katarina Nordengren heter en av konstnärerna och hon berättar om sin sjundedel,
– Min skulptur består av tre ringar i olika storlekar som går in i varandra. Som besökare ska man kunna klättra upp på min och fem av de andra skulpturerna. Det är meningen att var och en av skulpturerna ska vara en plattform för möten och utbyte av tankar i en eller annan form.

Annons
 

Mellbloms Snickeri AB i Landskrona är mycket delaktig i Nordengrens skulpturtillverkning.
– Det var det starka formspråket som väckte vårt intresse för att vara med och skapa i trä på ett annorlunda sätt. Vi står för den allra senaste tillverkningstekniken och konstnären för designen, berättar Sven Olefeldt VD på Mellbloms Snickeri AB.
– Vi upplåter sällan våra produktionslokaler för utomstående men det här projektet var så spännande att vi gjorde ett undantag eftersom det ändå är tomt på grund av semester, avslutar Olefeldt.

Utställningen Plattform 7 pågår mellan den 30/8 till och med den 21/9.

Mer fakta hittar du på Charlottenborgs hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser