Annons

Folkpartiet stöder koloniboende

Kommunstyrelsens arbetsutskott har i dagarna klargjort att man inte kommer att acceptera året-runt-boende i kolonistugorna i kommunen, något som rör upp känslorna hos de boende. De anser att de själv valt att bo under förhållandena och inte ska tvingas till något annat.
Nu ger sig Folkpartiet in i debatten och ställer sig på koloniägarnas sida,
– Vi vill inte vräka de boende i koloniområdena, säger Jac Nepérus (fp) i ett pressmeddelande efter att Folkpartiet ingående på måndagen diskuterat förslaget om att man inte längre ska få bo i sina kolonier i Landskrona.
– Utgångspunkten måste vara att människor själva är kapabla att fatta beslut om var de ska bo, För mig är det framför allt inte acceptabelt att vräka människor som under lång tid bott i sin koloni, fortsätter Jac Nepérus men säger samtidigt,
– En förutsättning för att man ska kunna tillåta boende i koloniområdena är att man samtidigt är beredd att ställa tydliga krav. Koloniområdena ska behålla och förstärka sin karaktär av just koloniområden. De får inte förvandlas till konventionella fritidshusområden. Man ska helt enkelt följa de regler som finns. Kommunen måste samtidigt långt bättre än idag se till att dessa regler följs.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser