Annons

Landskrona BoIS förlorade stort mot Öster

Traditionens makt är stor inom fotbollen, det visade öster med all önskvärd tydlighet när BoIS besegrades med klara 3-0 (1-0). Inte sedan 1973 har BoIS besegrat Öster på Värendsvallen i allsvenskan och det hjälpte inte att BoIS kom till avspark med sex raka utan förlust och Öster utan seger på hemmaplan i årets allsvenska.
– Jag är nöjd med vår första halvlek, men i andra blev vi för omständliga och tempofattiga. Det här kan vi inte snacka bort, 3-0 är klara siffror, summerade en sammanbiten Janne Jönsson som såg BoIS ta ett stabilt grepp om händelserna i den första halvleken.
Men det var öster som hade den första riktigt heta chansen, Mats Svensson svarade för en jätteräddning när duktige Atiba Hutchinson hade friläge på nära håll.

BoIS rullade sedan på bra och skapade några halvchanser, men kallduschen kom efter 38 minuter när Dani Hamzo slår ett inlägg som istället letar sig över Mats Svenssons hand och dalar ner i bortre burgaveln.
– Helt ärligt tänkte jag slå ett inlägg, men det kändes skönt när bollen gick i mål, log Dani Hamzo medan Mats Svensson som dittills hållit nollan i sex timmar och 38 minuter var mycket besviken.
– Vet i fan vad som hände, det var ett riktigt turmål. Jag täckte den främre ytan och inlägget gick över mig och in i mål. Det är bara att gratulera, men samtidigt lite tråkigt att behöva släppa in ett sånt skitmål.

Annons
 

Statistiken visar tydligt att BoIS dominerade den första halvleken med hela tolv avslut och sju skott på mål, att jämföra med Östers sju avslut och tre på mål.
– Men det gäller att utnyttja övertaget och visa större effektivitet, suckade Janne Jönsson som efter paus såg sina spelare falla tillbaka och Öster ta över allt mer av händelserna på planen.

BoIS försvar som varit oerhört stabilt de senaste matcherna visade nu prov på stor sårbarhet.
Först missade Henrik Nilsson en rensning efter det att målskytten Dani Hamzo frestat Mats Svensson med ett närskott och sedan slog bollen i stolpen. Returen tog Peter Wibrån hand om och satte enkelt 2-0 efter dryga timmens spel.

BoIS var nu ett slaget lag och håglösheten bland spelarna gick nästan att ta på. När Andreas Ottosson fastställde slutresultatet fick han stå helt omarkerad framför Mats Svensson och lätt rulla in bollen med dryga tio minuter kvar att spela.
Till saken hör att Johan Svensson avslutade matchen med en riktigt präktig ribbträff.

Att BoIS saknade två avstängda centrala mittfältare, Alan Ravn Jensen och Hasan Cetinkaya, märktes inte så mycket i den första halvleken, men efter paus tappade BoIS unga mittfält mark.
Johan Andersson, som var strålande i den första halvleken orkade inte hålla samma tempo matchen igenom. Alexander Farnerud jobbade hårt, men fick inte ut mycket av sitt slit. Nyförvärvet Jones Kusi-Asare, som avgjorde mot MFF, hade det tungt och det syntes att han saknade matchrutin. Daniel Nannskog trampade mycket vatten och fick inte många bollar att jobba med.

BoIS hade mycket boll, men det var lite si och så med effektiviteten. Närmast väntar Örgryte hemma på lördag och då gäller det att visa både större aggressivitet och effektivitet om det skall bli poäng.

Läs matchreferatet >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser