Annons

Cabaret Mix avslutade sommarunderhållningen på campingen

Även om sommarvärmen vilade tung över Borstahusen så rådde lite uppbrottsstämning när VM-seglingarna avslutades och Cabré Mix satte succéartad punkt för sommarunderhållningen på campingen.
– Vi har haft en fantastik tävlingsvecka, perfekt väder, spännande seglingar och fin underhållning varje kväll, lägg till detta ett strålande väder och succén är ett faktum, summerade Nils-Erik Petersson, ordförande i Borstahusens Segelsällskap som fick högsta betyg av arrangemanget från högsta snipeledningen.
– Ordförande för internationella snipeförbundet, Brainard Cooper sa att han inte varit med om en bättre VM-segling.

Medan BSS arbetade med att återställa hamnplanen efter tävlingarna satte campingen traditionsenligt punkt för sommarens underhållning med Cabaré Mix som fick många att pausa med badandet medan uppträdet pågick.
– Fantastiska ungdomar att arbeta med, poängterade ledaren Leif Alexandersson som varit med i tolv av Cabré Mix 15-åriga tillvaro.
Totalt är det ett 20-tal ungdomar som deltar i verksamheten och just nu ligger man i hårdträning inför höstens stora show på Tages.
– Där kommer vi att uppträda tre kvällar i oktober och vi kommer att övas in massor av nya nummer, så det blir till att jobba hårt, påpekade Leif Alexandersson medan Ursula Rasmusson, Kristin Mårtensson och Åsa Olsson gjorde sig klara att framföra ”Tunna skivor” med Siw Malmquist för den entusiastiska publiken.
– Det har blivit lite av tradition att avsluta med Cabaré Mix som är mycket populära här, förklarade Bengt Westerberg som i år gör sin 30:e säsong som föreståndare för campingen.
– När jag började 1974 var omkring 60 procent gäster med tält, idag är den siffran nere i tio procent och istället har husbilarna ökat i antal, menade Bengt Westerberg som haft fullsatt större delen av sommaren.
– Vi har märkt en ökning av holländare och danskar, mycket är säkert Öresundsbrons förtjänst och de som kommer hit är nyfikna på Ven och Citadellet. Ven är klart populärast och jag tror inte att alla Landskronabor vet hur populär Ven är bland turisterna.

Annons
 

I Borstahusens hamn plockas det stora tältet ner och flaggstängerna ligger snyggt uppradade för att köras bort. Idag återstår bara en tomhetskänsla efter de intensiva VM-seglingarna.
– Tävlingarna har hållit hög klass och vi har haft mycket varierande vindar som ställt seglarna under stor press.
Tävlingen avgjordes först på sista benet av banan och mer dramatiskt kan det inte bli, summerade tävlingsledaren Peo Ekstrand som såg hemmaseglarna Robert Winther och Martin Persson göra ett mindre lyckat VM, killarna slutade som 48 av de 60 anmälda båtarna.

Bäste svenskbåt blev SM-vinnarna Gustaf Svensson och Lennart Ljunggren som slutade som elfte båt, vann gjorde Augie Diaz och Jon Rogers från USA.

Fakta
Den 10 Augusti 1950 beslöts att bilda ett segelsällskap i Borstahusen och ett år senare påbörjades byggandet av ett klubbhus som sedan byggts ut rejält. 1961 beslutades att klubbens uniform skulle vara blå blazer och grå byxor och 1989 arrangerades Riksmästerskapen för Yngling i Borstahusen för första gången och 1999 arrangerade BSS VM i Yngling och nu alltså VM i snipe.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser